Százmilliós tűzkár Árokszálláson

Szerdán éjszaka keletkezett tűz Jászárokszálláson, a Rákóczi úton, mely átterjedt az egyik üzlet épületére, irodahelyiségeire és bevásárló terére is. A kár tetemes, hisz nemcsak az épület rongálódott, de a felhalmozott árukészlet jelentős része is a tűz martalékává vált. A Megyei Rendőr-főkapitányságon különösen nagy kárt okozó rongálás miatt indult eljárás az ügyben. A rendőrök még szerdán megtalálták az elkövetőket.

Kiderült, hogy három 14 éves fiatal gyújtotta meg a bolt hátsó bejárata mellett elhelyezett kartondobozokat, melyeket otthagytak, és amelyekről a tűz átterjedt az ingatlanra és 100 millió forintos kárt okozott.

Ugyancsak Jászárokszálláson betörő járt a tájjellegű Jász-Házban, ahonnan pár ezer forint készpénzt, kosarakat, apró tárgyakat /fém edények, cserép mázas edényeket/, 1800-as években készült bordó színű imakönyvet, egy petróleum lámpát, 6 db asztalterítőt, függönyt, egy darab fapipát, 3 db női felső, több részes korhű (1800-as év) kosztümöt vitt magával, melyek összértéke 300.000 forint.
A zsaruk még a bejelentés napján az elkövető nyomára bukkantak. A 32 éves helybéli férfit előállították, akinek kezében ott lapult a régi imakönyv. Elismerte tettét és elmondta, hogy az ellopott zsákmányt a Gyöngyös patak árterében lévő nádasba rejtette. Az ellopott holmik – a készpénz kivételével – előkerültek.