A villanyóra leolvasó sem volt igazi...

Rendőrségi híreinkben már többször felhívtuk a figyelmet, hogy ne engedjenek be idegeneket házukba, lakásukba! Leginkább az időseket próbálják meg becsapni, aztán egy óvatlan pillanatban meglopják őket. Gyakori módszernek esett áldozatául ismét egy idős asszony Jászárokszálláson. Az idegenek villanyóra leolvasónak adták ki magukat, hogy bebocsátást nyerjenek.

A 82 éves asszony jóhiszeműen be is engedte őket, s míg egyikük szóval tartotta, addig társai kikutatták, hol tartja a néni az összekuporgatott pénzét, s gyorsan magukhoz vették, majd távoztak.

Jellemző a trükkös csalókra, hogy általában sosem egyedül érkeznek, valamely szolgáltató ( gáz, víz, villany, telefon ) vagy önkormányzat, nyugdíjintézet munkatársainak adják ki magukat. Gyakran túlfizetésre, vagy ellenőrzésre hivatkozva akarnak bejutni, főként idősekhez, hisz őket könnyebb megtéveszteni, egy kis beszélgetéssel a figyelmüket elterelni. Lehet, hogy készpénzt kérnek, ekkor kifigyelik a sértett honnan veszi elő forintjait, hogy aztán egy óvatlan pillanatban zsebre tegyék. Kérjük, hívják fel idős hozzátartozóik, ismerőseik figyelmét, milyen esetek fordulnak elő, s hogy legyenek bizalmatlanabbak az ismeretlenekkel!