Zaklatás, rongálás, gyalogos gázolás... - rendőrségi híreink

Egy alattyáni lakos sérelmére elkövetett zaklatás vétségének elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Egy helyi lakosú férfi több hónapja szerelmével zaklatja a hölgyet, heti rendszerességgel járkált lakására, ahonnan többszöri felszólításra sem volt hajlandó távozni... - a Jászság rendőrségi hírei Fazekas-Füzesi Nóra, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensének tolmácsolásában.

Két ismeretlen tettes ellen érkezett bejelentés március 5-én a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A bejelentés szerint az elkövetők az esti órákban Jászboldogházán a vasútállomás falát, egy autóbusz oldalát és egy trafóházat fekete festékszóró spray-vel összefirkáltak, majd vonattal Jászberénybe utaztak, ahol a vasútállomás falára, illetve az ott elhelyezett emléktáblára különböző szöveget írtak ugyancsak fekete festékkel. A kiérkező járőrök a két fiatalkorú férfit a helyszínen elfogták és előállították őket a Kapitányságra. Kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték. A jászberényi és jászárokszállási lakosok cselekményükkel több, mint 200.000 forint rongálási kárt okoztak a sértettek részére.

Jászberény, Nagykátai úton lévő egyik bevásárlóközpontban hétfőn este egy izraeli állampolgárt lopáson értek tetten az áruház dolgozói. A 33 éves férfi illatszert és illatosítót próbált meg eltulajdonítani az üzletből, akit a kollégák előállították a Rendőrkapitányságra, és vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A lopással okozott 1.300 Ft. kár megtérült.

A kiérkező rendőrök cselekményükben megzavarták és elfogták azt a három jászberényi lakost, akik március 7-én a késő esti órákban Jászberényben a régi öregek otthonának melléképületből 1 db öntöttvasból készült kazánt kíséreltek meg eltulajdonítani. Az elkövetők az ügyben beismerő vallomást tettek.

Egy jászberényi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az elmúlt napokban már második alkalommal tört be a Neszűrben található tanyájába és annak melléképületéből villanyvezetéket és horganyzott csatornát tulajdonított el. A közrendvédelmi szolgálat a helyszínre érve kiterjedt adatgyűjtést végzett, melynek eredményeképp az eseménnyel kapcsolatosan előállításra került egy 38 éves helyi férfi, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte. Gyanúsítottkénti kihallgatása során több, kisebb értékre elkövetett bűncselekményben is beismerő vallomást tett, amiket az elmúlt időszakban szintén a Neszűrben követett el.

Március 10-én 10 óra 15 perckor Jászberény belterületén a Kossuth Lajos utcán az Apponyi tér felől Nagykáta irányába haladó, vélhetően szürke színű személygépkocsi ismeretlen módon gyalogossal ütközött. A gyalogos a baleset során megsérült.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a járművezető és tanúk jelentkezését várjuk. Kérjük jelentkezzenek a Jászberényi Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon az 57/504-293, illetve a 107 vagy 112 segélyhívó számokon.