Valaki mondja meg…

Valaki mondja meg, mit keresek én a Blénessy János utcából, szinte a Zagyva mellől, közel a Hányás hídjához a 2. számú választókerületben? Valaki mondja meg, ha közös a gondom a Bandi barátommal a Bakki József utcában, akkor miért kell két képviselőt megkeresnünk a probléma megoldására? Valaki mondja meg, miért kellett az egységes Érparti részt szétvágni, egészen más problémákkal küzdő városrészekhez csatolni? Valaki mondja meg…

Lenyírom a füvet az udvaromban, hisz ha esik, ha fúj, pláne, még ha egy kis serkentővel is megszórom, semmi nem tartja vissza a növekedéstől. Más is így van ezzel ezen a környéken. Mi legyen a fűvel? Fogom magam, elsétálok a Gyöngyösi út túloldalára s megbeszélem a Forgács utcában lakó körzettársaimmal, hogy építünk egy központi komposztálót a közvetlenül a Gyöngyösi út mellé. (Lehetne ez Hattyú, Garat vagy akár Szobor utca is, minden ott lakót tiszteletben tartva.) Biztosan szép és praktikus lesz.

Amennyiben közös probléma merül fel itt az Érparton, majd összehozunk egy felsőbb szintű határ menti egyeztető tárgyalást a 7. és a 2. választókerületi képviselő között mondjuk a Platán úti buszmegállóban. Előnye, hogy fel van újítva. Lényeges ez a találkozó, mert nehogy már az egységes Érparton, egységesek legyenek a gondok, amit egy itt lakó demokratikusan megválasztott képviselő is meg tudjon oldani.

S még lehetne sorolni az elképzeléseket…

Nem számoltam utána lélekszámnak, lehet, hogy pár utcával bentebb kell kezdeni a rajzolást, de csatoltam az eredeti választókerületi térképet, melyen pirossal bejelöltem egy szerintem természetesebb választókerületi határvonalat. Lehet, hogy nem ez a legjobb, de itt legalább a Gyöngyösi út mellett lakók közösen megbeszélhetik a forgalomból, vagy másból adódó problémáikat, s az Érpart is egységesen tudná képviselni ügyes-bajos dolgait. Ha már módosítunk, nem lehetne ésszerűen, praktikusan. No, de hát ez így kinek lenne jó?

Tisztelettel kérdem, kérem, valaki mondja meg, kinek gratulálhatok az Érpart kettévágásához?

Városháza - Érpart 1:0

Furcsa helyzet: a Városháza, saját játékosuk öngóljával, megnyerte az első találkozót az Érparttal szemben. Csak így tovább, hajrá fiúk! Következő barátságos visszavágó 2014-ben. Persze kizárólag abban az esetben, ha árgus szemekkel figyeljük a városi honlapot, s nem feledkezünk meg az apró betűs részről sem. Addig pedig nincs panasz, azzal kell jóllaknunk, amit elénk tettek, s folyamatos edzéssel, bizalommal kell tekinteni egy szebb jövő felé.

Vonalak, utcák, lélekszám, sok, radír, újratervez, kevés, újratervez, megvan. Elismerem, nem lehetett egyszerű feladat így sakkozni. Emellett viszont az, hogy kik, hogyan kerülnek a körzetekbe, itt-ott egységes városrészeket szétvágva, összemosva kanyarog a határvonal, nem volt mérvadó. Emberi számadatok, közel azonosak, statisztika rendben, úgy látom ez volt a lényeg. Egyébként a múltkor sem szólt senki. Most meg már ne is szóljon. Ejnye-bejnye, hát nem időben kellett volna észbe kapni! – jön a tényleg jóindulatú, baráti, atyai dorgálás, miközben csak logikusan kellett volna kisvárosunk térképére tekinteni.

S ha már eddig eljutottunk: Jászberény gyönyörű szép nagy térképe mosolyog ránk, uralja városi újságunk szinte teljes 2. oldalát. Külön dicséret annak szerkesztőnek, aki a sebtében, nem épp szemet gyönyörködtető, kézzel odaírt körzetszámokat megpróbálta eltakarni. Félig-meddig sikerült is neki, bár itt-ott kíváncsian kukucskálnak ki a zöld filces számocskák. Aki teljes pompájában szeretné látni a térképet a www.jaszbereny.hu honlapon megteheti addig, míg rá nem jön valaki, hogy le kellene cserélni. (Félreértések elkerülése végett: magával a honlappal semmi bajom sincs.)

De minek is háborgok, háborgunk páran itt az Érparton a kialakult, kialakított helyzet miatt, csodálkozva, hisz történt már érthetetlen, megfejthetetlen dolog több is a végtelen világegyetemben.

Viszont beszélni kell, véleményt mondani kell, mint ahogy a közmondásban is szerepel: Néma érpartinak a városháza sem érti a szavát!

Maradok mindenki felé tisztelettel:
Kocsán László