Jól kezdtek a juniorok

Az amerikai foci szerelmeseit ismét kegyeibe fogadta az időjárás, már, már törvényszerűen. A juniorok kezdték meg az utánpótlás bajnokságukat, az ellenfél a már jól ismert Budapest Titans juniorjai voltak. A jászberényi fiatalok 25 fővel, míg a fővárosi gárda 22 fővel vágott neki a 9-9 fős mérkőzésnek.

Az első negyedbe csak "tapogatózás" ment a pályán,de már ekkor is látni lehetett az avatott szemeknek, hogy talán a Wolverines erősebb. A második negyedben aztán megindultak a pontok is, először Rozsomák részről Kolompár Dávid (#27) gyönyörű futásával, majd jött a kontra a Titans részéről, az eredmény 7-6 a hazaiaknak. A félidő utolsó perceiben egy Boros László (#12) irányító futásával és egy Bugyi Máté (#98) extra ponttal, az eredmény 13-6. Ezzel az állás mentek félidőre a csapatok.
Fotó: ifj. Tóth LászlóFotó: ifj. Tóth László
A második játékrész kezdetén a Titánok ráijesztettek a Rozsomákok fiataljaira, ugyanis szépíteni tudtak, az extra ezúttal is kimaradt. Az eredmény 13-12. Ez a kis kihagyás felrázta a Wolverines csapatát, és a következő két támadás sorozatban Molnár Gergő (#28) hosszú futásaival és a kihagyott extrák után, az eredmény 25-12-re módosult. A negyedik negyedben már mind a két gárda kiengedni látszott, és a végeredmény is maradt.

Érdekes módon ezen a mérkőzésen 9 fő teljesen rutintalan játékos mutatkozott be a hazai színekben, akik szépen helytálltak, köszönhetően az eredményes felkészülésnek.

Jövő héten a Rozsomákok juniorjai Budapestre látogatnak, ahol a Budapest Cowboys csapata fogadja őket.

Go Wolverines.

Bús Dániel