Pingpongban is jobbak voltak a szegediek….

Szeged – Jászberény 2-0, vagyis két sportágban is a csongrádiak diadalmaskodtak a hétvégi bajnoki mérkőzéseken. Mint arról már beszámoltunk a kosarasok Szegeden szenvedtek vereséget pénteken este, szombaton pedig asztaliteniszezőink maradtak alul a szegediekkel szemben Jászberényben:

JSE H Generál – Sport Klub Szeged 8-10

A mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy nagy csatára számíthatunk, hiszen mindössze egy ponttal előzte mag a berényi gárda szegedi riválisát. Így is alakult a meccs, hiszen a Báthory – Szelei páros nyert ugyan 3-1-re, de ugyanilyen arányban veszített a Horváth – Horváth kettős. Az egyéni meccsek során is fej - fej mellett haladtak a csapatok. Vezettünk 2-1-re, majd 4-2-re, de egyenlítettek a vendégek 4-4, majd 5-5. Itt fordult a „kocka” 5-7, majd 5-9-et mutatott az eredményjelző. Ezután nyertünk kettőt, ezzel lett 7-9.

Végül két nagyon izgalmas meccs következett. Az egyiket megnyerte Szelei Szabolcs, Horváth Lacit pedig cserbenhagyta Fortuna asszony, hiszen a döntő szettben egy csusza, egy „necces” és máris Laci gratulálhatott legyőzőjének. Így 9-9 helyett 10-8, a vendégek javára. Összességében: Báthory 3, Szelei és Horváth F. 2-2, ill. a páros szerezte a berényi pontokat.

Az elveszített rangadó után Báthory Attilával beszéltem, aki elmondta, hogy ha egy kis szerencséjük van, ők is nyerhettek volna, hiszen több 3-2-es meccset nyertek a vendégjátékosok, a legszerencsétlenebb vereségként a fent említett Horváth Laci féle összecsapást említette. Aggódásra nincs ok vélekedett Attila, hiszen sok meccs van még hátra és természetesen továbbra is esélyük van a tavalyi szereplés megismétlésére (akkor 3. –ok voltak).

A jövő szombaton ismét a Klapka György tanintézmény ad otthont a bajnoki pingpong meccsnek, hiszen Tiszafüreddel felcserélték a pályaválasztási jogot. Ez is igen érdekes mérkőzésnek ígérkezik, hiszen a válogatottak edzői is a füredi alakulatot erősítik majd.