’’Elszálltak” a Phoenix-ek…

Pénteken este immár hazai pályán is megkezdte a bajnokságot a jászberényi kosárlabda-csapat. Az előjelek nagyon pozitívak voltak, hiszen a mieink az első fordulóban 105-64-re nyertek az Óbudai Kaszások otthonában.A hazai bemutatkozásra szerencsére nagyon sokan voltak kíváncsiak. Talán a szurkolók is érezték, hogy különleges estére lehet számítani…

Már a kezdést megelőző pillanatokban is újdonsággal szembesültek a jelenlévők, hiszen a kezdődobást az ebben az évben regnáló Jászkapitány, Vass Lajos végezte el. Remélhetőleg a mérkőzés nívójának további fokozása mellett a jászsági sportélet, azon belül a jászberényi kosárlabda további fejlődését is elősegíti ez a mozdulat!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai György

Az előzményeket követően elkezdődhetett a meccs, melyen a Tiszaújvárosi Phoenix csapata próbált borsot törni a berényi fiúk orra alá. A kezdőcsapatba Drahos Gábor, Godena Feri, Kovács Attila, Mészáros Ricsi és Wehner Zoli került, vagyis a három ’’új” fiú közül ketten máris a kezdőötösben kaptak helyet.

Már az első percek során kiderült, hogy a legutóbbi fordulóban aratott fölényes győzelem nem írható a véletlen számlájára, és a látottak alapján úgy tűnt, igaza volt mindazoknak, akik úgy gondolták, az előző szezonhoz képest még erősebb kerettel rendelkezik a JKSE. Alig négypercnyi játékot követően máris 12-4 volt az állás, azonban mivel nem volt elég kemény és határozott a védekezése a hazai csapatnak, szorosabbá vált az összecsapás, s tízpercnyi játékot követően 22-18-ra módosult az eredmény. Valószínűleg mind a játékosok, mind pedig Horváth Balázs, a jászberényi együttes edzője észrevette, hogy keményebb védekezést kell bemutatni. Ami a közönség számára megnyugtatólag hathatott, hogy látszott, magasabb szintre tudnak lépni a kosarasaink.

Ez a folytatásban ki is derült, hiszen a második negyedben sokat javult a védekezésben nyújtott teljesítménye a fiúknak, s a támadások is sokkal gördülékenyebbé váltak. Mindezek után nem volt meglepő, hogy az első félidő végére 55-38-as vezetésnek örülhetett a népes publikum. A teltházas mérkőzésnek kifejezetten jó hangulata volt, ami csak fokozódott a harmadik negyedben. Ebben a periódusban olyan produkciót láthattak a sportbarátok, amilyennel csak nagyon ritkán találkozhattak. Roppant gördülékeny és eredményes volt ekkor a támadójáték, ráadásul a védekezésben is alig akadt hiba, így ebben az időszakban alig túlzás azt állítani, hogy egy csapat volt a pályán.

Fokozatosan nőtt a különbség, s a záró negyedet megelőzően már 89-51-et mutatott az eredményjelző tábla. A pályára lépők közül mindenki jól vagy remekül teljesített, s mivel az utolsó tíz percben sem vettek vissza a mieink, fölényes győzelemnek örülhettek a jászberényiek. Végeredmény: 113-69! A rendkívül könnyed siker ellenére szimpatikus volt azt hallani Mészáros Ricsitől, a JKSE csapatkapitányától, hogy nem szabad elájulni ettől az eredménytől, s minden egyes héten keményen végig kell küzdeni a meccseket, mindezt úgy, hogy az aktuális ellenfelet még véletlenül sem szabad lebecsülni!

A lefújást követően a Molnár Méhészet felajánlásával egy csupor mézet kapott Vass Lajos Jászkapitány úrtól Kovács Attila, a mérkőzésen legjobb teljesítményt nyújtott hazai játékosa.

Reméljük, a jövő vasárnapi, Nagykálló ellen idegenben sorra kerülő összecsapást követően október 16-án, az Újbuda ellen is meg fog telni a Bercsényi úti sportcsarnok!