Az utánpótlás-csapatnak egyelőre nem igazán megy…

A felnőttek mérkőzését megelőzően a fiatalok összecsapását nézhették meg az érdeklődők. Ahogy azt Lo el-Hadji Malick, a mieink edzője mondta, ebben a korosztályban nem lehet előzőleg tudni, milyenek lesznek az erőviszonyok, azonban az utóbbi évek alapján idén is erős csapatra lehet számítani a tiszaújvárosiakat illetően. Ennek ellenére bíztak a győzelemben a berényi fiatalok a kezdés előtt.

Sajnos már a kezdetektől fogva a vendégek akarata érvényesült, s a nagy nyomásnak köszönhetően egyre inkább növelték az előnyüket a tiszaújvárosiak. Az első negyedben kialakult erőfölényük szerencsénkre a második negyedben jelentősen visszaesett, s a félidőben úgy mutatott 34-43-as állást az eredményjelző tábla, hogy a negyed során előfordult, hogy mindössze három pont volt a két gárda közötti különbség.

A második félidőben sajnos ismét kijött a tudásbeli különbség, s az eredményesebb támadás-befejezések és hatékonyabb védekező munka révén megérdemelt győzelmet aratott a Tiszaújvárosi Phoenix utánpótlás-csapata. Végeredmény: 73-99.

Ugyan természetesen minden vereség fájó, azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a mieink alkotják az egyik legfiatalabb átlagéletkorú együttest a mezőnyben, vagyis jócskán van lehetőség a fejlődésre, illetve a hibák kijavítására!