Biztató előjelek a bajnokság megkezdése előtt

Augusztus 28-án, pénteken Balassagyarmaton vendégszerepeltek a jászberényi kosarasok. A mérkőzés célja mind a mieink, mind pedig az ellenfél, a Salgótarján számára az volt, hogy felmérjék, hol állnak a felkészülésben, ezen kívül fontos volt felfedeznie az együtteseknek, hogy mely elemek szorulnak elsősorban változtatásra, s melyekre lesz érdemes hangsúlyt fektetni a bajnokság során is.

Mivel a nógrádiak – akik a következő idénytől már az NB I./A-ban szerepelnek majd – tulajdonképpen a tavalyi csapatukkal léptek pályára, igazi presztízsmeccsre lehetett számítani, hiszen legutóbb ezzel a kerettel megnyerték a Keleti-csoport küzdelmeit az NB I./B-ben, ráadásul a végül bajnoki elsőséget megszerző Sopront is igen komolyan megszorongatták. Az pedig már az első percekben kiderült, hogy sem a megyeszékhelybeliek, sem pedig a mieink nem veszik félvállról a találkozót, s mindenki igyekezett a lehetőségekhez képest a legjobb eredményt elérni.

Míg az első negyed során némi előnyhöz jutottak a – tulajdonképpen – hazai pályán játszók (26-21), ám a félidőben már 42-47-et mutatott az eredményjelző tábla.

A második félidőben egyre inkább javult a jászberényiek teljesítménye, mind a támadás-befejezések, mind pedig a védőmunka tekintetében is, s a kifejezetten jó produkcióval előrukkoló berényi újoncok (Kovács Attila, Puskás Artúr és Wehner Zoltán) teljesítményének is hála, győzelemmel kezdődött a JKSE számára a felkészülés gyakorlati része! Végeredmény: 80-86.

Salgótarjáni KSE:
Sebők 8/3, Szabó Z. 6, Kiss K. 8, GORSZKÍJ 19, HARTVICH 23/3. Csere: Máthé 8/6, Balikó 4, Gál 4. Vezetőedző: Walke Károly, Edző: Soós Gábor.

Jászberényi KSE:
Drahos 12/3, Mészáros R. 8, WEHNER 19/3, Kovács A. 18/6, Godena 15. Csere: Puskás 6, Ménkű 2, Gudmon 2, Visnyei 4. Vezetőedző: Horváth Balázs

Az egyelőre hiányzó Likár Péterrel kiegészülve és természetesen a különböző meccsszituációk begyakorlásával, s lehetőleg a sérülések elkerülése révén komoly célokért küzdhetnek majd Horváth Balázs edző ’’fiai”, mivel már ebből az összecsapásból is kiderült, hogy komoly játékerőt képviselnek városunk kosárlabdázói. Reméljük és szurkoljunk annak érdekében, hogy az elvárásoknak és a realitásoknak megfelelő eredményre legyenek képesek a fiúk!