Fél lábbal a döntőben!

Szokatlan időpontban, kedden este léptek pályára a berényi kosarasok. Ezúttal kupamérkőzésnek lehettek tanúi mindazok, akik kilátogattak a találkozóra. Sajnos nagyon kevesen voltak kíváncsiak a mérkőzésre, pedig érdemes lett volna megtekinteni, hogyan aratnak fölényes győzelmet a mieink!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyAz egri vereséget követő meccset a következő játékosokkal kezdték a hazaiak: Godena F., Gudmon A., Kovács A., Mészáros R., Wehner Z. Már az első percektől kezdve érződött a mieink játékán, hogy igyekeznek kiköszörülni a csorbát, s nagy akarással küzdöttek, azonban a védekezéssel akadtak problémák. Ennek következményeképpen nagyon sok kosár született az első negyedben (37-30).

Az első tíz percben kapott rengeteg kosár felpaprikázhatta a vendéglátókat, hiszen a második negyedben sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre, ám ez nem jelentette a támadó-játék visszaesését. Így fokozatosan nőtt a két csapat közti különbség, s a félidőre már húszpontos előnyt gyűjtöttek a fiúk (67-47).

A második félidőben fokozatosan javuló játékkal, egyre meggyőzőbb teljesítménnyel sima győzelmet aratott a JKSE legénysége. Végeredmény: 125-90. A fölényes győzelem bizonyítja, hogy mindenki jól játszott a hazai oldalon, azonban ki kell emelni Drahos Gábor és Mészáros Ricsi teljesítményét, akik mindent megtettek a minél nagyobb arányú siker érdekében.

Ugyan jövő kedden Törökbálinton még lesz egy visszavágó, remélhetőleg nem lesz gond a továbbjutás kiharcolásával. Ebben az esetben ugyanis már a jan. 9-10-ei négyes döntő következhet...

Jászberényi KSE - ELITE Basket: 125-90 (37-30, 30-17, 26-21, 32-22)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 24/15, Gudmon A. 14/6, Wehner Z. 16/6, Godena F. 11, Kovács A. 4, Drahos G. 24/12, Puskás A. 15/6, Likár P. 15/3, Ménkű T. 2.

Horváth Balázs (JKSE): A találkozó elején rosszul működött a védekezésünk, emiatt szorosabbnak tűnt az eredmény annál, mint ami valóságnak megfelelt. A papírforma az idő előrehaladtával egyre inkább beigazolódni látszott, s a végeredmény, illetve összességében a mutatott játék alapján optimistán várjuk a visszavágót!