A felnőttek számára is véget ért a pihenés…

A fiatalok után, augusztus 19-én, szerdán elkezdődött a felnőttek számára is a következő idényre való felkészülés. Ugyan a tervekkel ellentétben némi késéssel kezdődött az edzés, ez a mintegy félórás csúszás nem fogja befolyásolni a szezon alakulását. Amint az addig még hiányzók megjelentek, Nagy József, a JKSE elnöke elmondta a jelenlévők számára, hogy az első helyet szeretné célul kitűzni. Ahogy fogalmazott, ’’a második helyezés anélkül is összejöhet, hogy azt elvártuk volna”.
Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyA gárda ekkor ismerhette meg hivatalosan az újonnan érkező Wehner Zoltánt, aki az előző idényben még a salgótarjáni színeket képviselte. Hogy a nógrádi csapat milyen játékerőt képvisel, arra bizonyítékul szolgál, hogy a 2008/2009.-es bajnokság során első helyezettek lettek a Keleti-csoportban – nem mellesleg pedig már az első osztályban vehetik fel a versenyt az ellenfelekkel.

Zolin kívül egy régi-új arc is feltűnt a felkészülésen. Kovács Attila korábban már szerepelt városunk kosárlabda-csapatában, s akkor a kiemelkedő egyéniségek közé tartozott. Bízzunk benne, hogy ez mostanra sem változott meg, s az együttes erőssége lesz a folytatásban is! Az érkezők mellett távozója is van a berényi kosarasoknak: Böszörményi Péter a későbbiekben már nem a JKSE győzelméért hajt majd.

A formalitások után következhetett az összetartás érdemi része, vagyis maga az edzés. Horváth Balázs, a felnőttek edzője igyekezett változatos és a társaság összetartó erejének növelését elősegítő gyakorlatokat kitalálni, illetve elvégeztetni. Az elsődleges és közeli cél az összerázódás volt, a mélyebb taktikai elemek elsajátítására több időre lesz szükség.

Bár a nyári pihenő után egy-egy feladat elvégzése talán némi nehézséget okozott egyeseknek, azonban mindenki kifogástalan lelkesedéssel és legjobb tudása szerint igyekezett elvégezni a kiadott feladatot – ráadásul a játékosok mindezt nagyszerű hangulatban tették.

Reméljük, hogy a bajnokik alatt és után is lesz ok az örömre mindenkinek, akinek közel áll a szívéhez a városi kosárcsapat! Ehhez azonban nagy szükség lesz a szurkolók támogatására is!