Ismét a régi úton

A szegedi vereséget (87-95) követően hazai pályán igyekeztek kiköszörülni a csorbát a jászberényi kosárlabdázók. Ennél jobb ellenfelet a megyei rivális szolnokiaknál keresve sem találhattak volna. Az egyre javuló védekezésnek köszönhetően sima győzelmet aratott a JKSE, és egyben meggyőzte szurkolóit, hogy a múlt heti vendégszereplés csak kisiklás volt! Lássuk, hogyan is alakult a mérkőzés!

Képeink a Galériában! - Fotók: Szalai GyörgyKépeink a Galériában! - Fotók: Szalai GyörgyA mieink a következő csapattal kezdték a meccset: Mészáros Ricsi, Drahos Gábor, Puskás Artúr, Godena Feri és Kovács Attila. Ahogy arra számítani lehetett, igen nagy iramban kezdődött a találkozó, azonban az bosszanthatta a publikumot, hogy míg a támadásaink szinte kifogástalanul hatékonyak voltak, a védekezésben jócskán akadtak hiányosságok, hibák. Az első negyedben az volt a szurkoló érzése, hogy városunk csapatának az a célja, hogy minél több pontot dobjon, a védekezéssel szinte egyáltalán nem is foglalkoztak - ezt pedig az igen jó kezű játékosokkal rendelkező szolnokiak ki is használták. Az első negyedet követően 30-29 volt az állás.

A második negyedben némiképpen feljavult a védekezés, ám még így is nagyon soknak számít az első félidőben kapott ötvenöt pont (61-55). Érezhető volt, hogy a védekezés határozottabbá tételével meg lehet nyerni a mérkőzést, ám ha ez nem sikerül, kínkeserves meccsre van kilátás.

Ennek megfelelően is alakult a találkozó, hiszen sokkal keményebben védekeztek a berényi játékosok, ám a támadások a korábbiakhoz hasonlóan hatékonyak voltak, s ennek köszönhetően pedig folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség. Mindezek következményeképpen a záró negyedet megelőzően a lényegi kérdések, vagyis a győztes kiléte megválaszolásra kerültek (96-74).

Ekkor már csak arra lehettek kíváncsiak a helyszínre kilátogatók, pontosan mekkora különbséggel sikerül győzelmat aratni. Hamarosan ez is kiderült, s az utolsó percekre a fiatalok számára is lehetőséget biztosított Horváth Balázs vezetőedző is elégedetten konstatálta, hogy a 118-96-os arányban megnyert összecsapás második félideje alapján úgy tűnik, a fiúk máris kilábaltak a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereség okozta sokkból.

Bár a második játékrészben mutatott teljesítménye miatt tulajdonképpen az egész csapat dicséretet érdemel, ki kell emelni Puskás Artúrt és Drahos Gábort, akik mind egyénileg, mind pedig csapatemberként rendkívül sokat tettek a siker érdekében!

A következő megmérettetés jövő szerdán (nov. 25-én) 19:30-kor lesz, amikor a Debreceni Egyetem KE csapatával mérik össze az erejüket hazai pályán a berényi kosarasok a Hepp Kupa keretein belül. Annak a meccsnek is nagy lesz a tétje, hiszen a nyolc közé jutásért játszanak a felek! Éppen ezért fontos, hogy minél többen szurkoljanak a továbbjutás érdekében!

Jászberényi KSE - Szolnoki Olaj Főiskola KK: 118-96 (30-29, 31-26, 35-17, 22-24)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 13/9, Kovács A. 18/6, Godena F. 12, Drahos G. 25/12, Puskás A. 20/12, Likár P. 15, Wehner Z. 9/9, Gudmon A. 2, Ménkű T. 2, Fehér D. 2, Visnyei M., Bárkányi B.

Szolnoki Olaj Főiskola KK: Szögi Á. 28/6, Nagy B. 7/3, Mondzinger M. 21/6, Kenyeres S. 10, Sonyák B. 19/6, Tóth V. 9/3, Márkus Á. 2, Balogh K., Nemes P., Kovács A.