A jóhoz könnyű hozzászokni!

A múlt heti, fölényes győzelmet követően (113-69 a Tiszaújvárosi Phoenix ellen) ismét hazai pályán szerepeltek a jászberényi kosarasok. Eredetileg Nagykállón került volna megrendezésre a találkozó, azonban a vendégek kérésére felcserélték a gárdák a pályaválasztói jogot. Mint ahogy az a fentiekből kiderül, ezúttal is roppant simán, már-már megdöbbentően könnyen arattak győzelmet a fiúk. Lássuk, pontosan mi is történt a meccsen!

Éppen a mérkőzés napján ünnepelte Mészáros Ricsi, a berényi kosárcsapat kapitánya a 30. születésnapját! Ezúton is Isten éltesse sokáig! Az első pillanatoktól kezdve érezhető volt, hogy Ricsi igyekszik majd emlékezetessé tenni ezt a jeles napot, hiszen már az első támadást eredményesen fejezte be - egy triplával.

A JKSE egyébként a következő csapattal kezdett: Drahos G., Kovács A., Likár P., Mészáros R., Wehner Z..

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyA kezdést követően némiképpen visszaesett a hátsó sorban mutatott teljesítmény, s a kevésbé határozott védekezés következtében ötpercnyi játékot követően 16-13 volt az állás. Valószínűleg a mieink is érezhették, hogy többet kell mutatniuk, legalábbis ezt bizonyítja, hogy a folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, s nagyszerűen megszervezték a védekezést, ráadásul a dobáskísérletek hatékonysága is nagyon sokat javult. Az első negyed után: 33-17.

A második negyedben kapott először lehetőséget Gudmon Andris és Puskás Artúr. Az idő előre haladtával egyre inkább az volt a helyszínre kilátogatóknak az érzése, hogy a siker miatt nem kell aggódni, csak a számszerű végeredmény volt a kérdéses. Az egyre meggyőzőbb teljesítmény révén már 77-50-et mutatott az eredményjelző tábla alig húszpercnyi játékot követően.

Kétségtelen, hogy a számok alapján fantasztikus volt a támadó játék hazai oldalon, azonban a védekezéssel bizony akadtak problémák. Több olyan szituáció volt, amikor nem tűnt elég keménynek a védőmunka, s a harcosan játszó nagykállóiak a lehetőségeik többségét ki is használták. A folytatásban tehát az tűnhetett kitűzendő célnak, hogy a hátsó alakzat teljesítményére kevesebb hiba legyen jellemző.

A második félidő a korábbi menet szerint alakult, vagyis egyre meghatározottabbá vált a jászberényi kosarasok produkciója a találkozón, s egyre kevésbé tudtak meggyőző teljesítménnyel előrukkolni a vendégek, így nem lepett meg senkit sem, hogy a záró negyedet megelőzően már 102-71 volt az állás. Ekkor már mindenki csak arra volt kíváncsi, pontosan mekkora lesz a két együttes között a különbség. Végül 139-98-as jászberényi sikerrel zárult a találkozó, vagyis a harmadik találkozón is sikerült negyven pont feletti különbséggel nyerni!

A számszerű végeredmény is jól mutatja, hogy nagyon meggyőző játékra képesek Horváth Balázs edző "fiai", ám a sok jó produkció közül is külön ki kell emelni Mészáros Ricsit, aki 49 (!) pontot szerzett a meccsen, de mellette nagyszerűen vett részt az egyéni -és csapatmunkában Kovács Attila, Drahos Gábor és Puskás Artúr is!

Ugyan a különbség szempontjából nincs jelentősége, de a játékvezetői páros az esetek többségében láthatatlanak tudtak maradni, s nem volt jelentős hibájuk. Reméljük, mindez a következő, október 16-ai, Újbuda elleni hazai meccsen is így lesz!

Jászberényi Kosárlabda SE - Nagykállói KE: 139-98
(33-17, 44-33, 25-21, 37-27)

Játékvezetők: Farkas J., Csabai Cs.

Jászberényi KSE: - Mészáros R. 49/30, Wehner Z. 9/3, Drahos G. 19/9, Kovács A. 28/6, Likár P. 12. Csere: Puskás A. 12, Gudmon A. 8/3, Visnyei M. 2,

Nagykállói KE: - Asztalos I. 6, Farkasinkszki G. 4, Tóth Tamás 9/3, Oroszvári Tamás 24/12, Hájer Á. 35/12, Kollár Z. 4, Csempesz B. 16/9.

Horváth Balázs (JKSE): "A fölényes győzelem ellenére nem lehetek maradéktalanul elégedett. Természetesen örülök, hogy ismét nagy különbséggel nyertünk, azonban a védekezésünkkel akadtak gondjaink, melyeket ki kell küszöbölnünk. Az az igazság, hogy egy erősebb ellenfél megbosszulta volna a hibáinkat, ennek ellenére a támadásaink gördülékenysége miatt is mondom azt, hogy egyelőre jó úton járunk, de látjuk, miben kell változtatnunk, s mi igyekszünk is minél jobban kiszolgálni a szurkolóink elvárásait. Remélhetőleg a kilátogatók közül mindenki jól érezte magát ezen az estén, s a következő mérkőzésünkre is legalább ennyien lesznek majd kíváncsiak!"

Kovács Tibor (Nagykálló): Először is gratulálok a Jászberénynek, a mai este folyamán is kiderült, méltán tartján sokan a bajnokság legfőbb esélyesének a JKSE-t! Kívánom, hogy a hazaiaknak teljesüljön a vágyuk, s szerezzék meg az első helyezést a most futó szezonban, mert egyértelműen az a benyomásom, hogy kiemelkednek a mezőnyből a jászságiak. Számunkra egyébként az volt az elsődleges célkitűzés a mostani meccsel kapcsolatban, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot, s azt hiszem, ezt meg is valósítottuk. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk, mert fiatal együttesünk számára jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy a játékosok minél jobban összecsiszolódjanak és már azt is nagy sikerként értékelnénk, ha néhány fiatalt valamely "A"-csoportos klubhoz juttatni!

A nagy sikerű felnőtt kosármeccset megelőzően az U20-as csapat lépett pályára abban bízva, hogy ezúttal sikerül győzelmet aratniuk. Ez egy roppant izgalmas találkozón sikerült is a mieinknek! Lássuk a részleteket!

Az első negyedben a kezdetektől fogva a jászberényi fiatalok akarata érvényesült, s a lendületes támadások és határozott védekezés révén, illetve a kimagasló centerjáték révén az első tíz percet követően 25-15 volt az állás.

A folytatásban azonban visszaesett a védekező munka hatékonysága, főleg mert a labdát birtokló játékost nem támadták meg kellőképpen a fiúk. Ekkor a nagykállóiak dobáskísérletei is eredményesebbek voltak, így a félidőben 45-41 volt az állás.

A második félidőben is látszott a hazaiak játékán, hogy mindent alárendelnek a győzelem kiharcolása érdekében, s igyekeztek higgadtan játszani, azonban a látogatók ebben a periódusban összeszedettebbeknek tűntek, így a záró negyedet megelőzően már hátrányban voltak a berényi srácok (60-64). Ugyan ekkoriban némiképpen visszaesett a JKSE kosarasainak a produkciója, de érezni lehetett rajtuk, hogy eszük ágában sincs feladni a győzelembe vetett hitüket.

Mindez látszott is a negyedik negyedben mutatott játékukon, hiszen minden lepattanóért és pontért kőkeményen megküzdve, az olykor nehezebb periódusokon is túljutva, megérdemelt győzelmet aratott az utánpótlás-csapatunk (94-86)! Szembetűnő volt a találkozó során, hogy milyen egységes gárdát alkot Lo el-Hadji Malick legénysége!

Jászberényi KSE: Fehér D. 21, Ménkű T. 8/3, Visnyei M. 15, Kelemen K. 14/6, Nagy G. 6, Jakab P. 17/15, Pozsonyi G. 2, Bartók R. 7/3, Kovács I. 4.

Nagykálói KE: Nagy G. 1, Zavarkó M. 5/3, Jakab M. 24/9, Bartha L. 10, Farkasinszki G. 28/3, Hansághy G. 3/3, Bíró Cs. 15.

Lo el-Hadji Malick: "Nagyszerű érzés győzelmet ünnepelni, főleg úgy, hogy ezt a csapat diadalának tartom! Fontos szegmense volt a találkozónak, hogy nagyszerűen működött a védekezésünk! A siker nagyrészt annak köszönhető, hogy a tapasztaltabb játékosok (Fehér Dani, Ménkű Tibi és Visnyei Márton) sokat segítettek a fiataloknak, akik pedig mindig tudtak egy kis színt hozni a játékba és túljuttatni a társaságot a nehezebb időszakokon! Tulajdonképpen lehet mondani, hogy nagyon sokat jelentett, hogy a fiúkon éreztem, hisznek magukban és mindent megtesznek annak érdekében, hogy nyerjenek! Bízom benne, hogy ez a folytatásban is így lesz!