Kár ezért a vereségért!

Múlt vasárnap délután Egerben lépett pályára városunk kosárlabda-csapata. Az előjelek alapján nehéz mérkőzésre volt kilátás, hiszen a hazaiak a mieinkhez hasonlóan mindössze egy vereséget szenvedtek, ám a berényi szimpatizánsok bíztak benne, hogy sikerülni fog győzelmet aratni. Sajnos hiú ábránd volt ezúttal azt hinni, hogy sikerrel abszolválják majd a fiúk ezt a rangadót. Lássuk, hogyan alakult pontosan az összecsapás!

A berényi fiúk a következő csapattal kezdtek: Drahos G., Godena F., Likár P., Mészáros R., Wehner Z. A kezdés számunkra mindenképpen biztató volt, hiszen a nyolcadik percben nyolcpontos előnynek örülhettek a vendég szurkolók (12-20). A negyed hátralévő részében azonban visszaesett a koncentráció, s így egy pontra feljöttek a megyeszékhelybeliek (21-22).

A második negyedben már az első percektől kezdve az volt a benyomása a kilátogató nézőknek, hogy a mieink nem összpontosítanak védekezésben kellőképpen, s a dobáskísérletek többsége is kihasználatlanul maradt. Ez elsősorban a hármasokra volt igaz, melyekkel hiába próbálkoztak többen is, szinte mindegyik helyzet kimaradt. Bár a negyed második részében keményebbé vált a jászberényiek játéka, s ennek köszönhetően némiképpen sikerült közelebb lopódzni a vendéglátókhoz - elsősorban játékban -, a kapkodásnak és a rossz dobások révén a félidőben már az egriek vezettek (39-34).

A folytatásnak úgy vágtak bele Horváth Balázs edző "fiai", hogy megpróbálják minél előbb nyomás alá helyezni az ellenfelet, mert az addig lejátszott húsz percben nagyon megnőtt Rusznákék önbizalma, s ezen minél előbb változtatni kellett volna ahhoz, hogy legyen remény a győzelemre. Sajnos azonban az egyenlítés helyett tovább nőtt a két gárda közötti különbség, s a negyed utolsó perceire szinte teljesen szétesett a fiúk játéka. Ennek nem is lehetett más a vége, mint jelentős hátrány összeszedése (64-48).

Az utolsó tíz percben ugyan mindent megtettek a JKSE kosarasai, hogy csökkenjen a különbség, a főiskolások kézben tartották a meccset, ennek "köszönhetően" pedig sima vereséget szenvedtek a vendégek. Végeredmény: 86-69.

Nagyon kár ezért a meccsért, hiszen a nagy sikerek eléréséhez minden egyes meccs kulcsfonosságú lehet. Az eredményen azonban nem lehet változtatni, mostantól a folytatásra kell odafigyelni, hogy lehetőleg a következő mérkőzések jobban sikerüljenek!

Legközelebb kedden este 19:30-kor lépnek parkettre a jászberényiek az ELITE Basket ellen a Hepp Kupa keretein belül, melynek visszavágója egy héttel később lesz Törökbálinton. A két összecsapás között pedig ezúttal vasárnap kerül megrendezésre a soron következő hazai bajnoki, amely 18 órakor kezdődik, s a Bajai Bácska együttese lesz az aktuális ellenfél! Szükség lesz ezeken a mérkőzéseken is a hazai szimpatizánsok támogatására, hiszen továbbjutás esetén már a négyes döntő biztos résztvevője lenne a JKSE!

EKF - Hész Gépszolg. SE - Jászberényi KSE: 86-69 (21-22, 18-12, 25-14, 22-21)

EKF-Hész Gépszolg. SE: Fazekas Cs. 4, Hegedűs K. 9, Katona R. 12, Klepej R., Máté B. 17/3, Rusznák Zs. 24/12, Sneider Z., Szarvas P. 8/3, Zsemlye S. 12

Jászberényi KSE: Drahos G. 7/3, Godena F. 9, Likár P. 8, Mészáros R. 10/3, Wehner Z. 18/3,
Kovács A. 11/3, Puskás A. 6.

Horváth Balázs (JKSE): Be kell látnunk, hogy kifejezetten rosszul játszottunk. A mai napon sokkal lelkesebbek voltak a hazaiak, akiknek ráadásul az idő előrehaladtával egyre jobban mentek a dobásaik is. A védekezésünk nem volt kellőképpen határozott, s ezen a mérkőzésen az volt a benyomásom, hogy erőnlétben is alulmaradtunk. A folytatásban mindenképpen meg kell nyernünk az idei két utolsó, hazai meccsünket, hogy javítsunk a közhangulaton, aztán januártól igyekszünk a korábbi játékunkat bemutatni, s tovább harcolni a nagy sikerekért! Ehhez azonban szükségünk van a szurkolói támogatásra is!