Megszakadt a nagy sorozat

Városunk kosárlabdázói aktuális mérkőzését péntek este Szegeden, a Dél Konstrukt-Szedeák otthonában játszották. Ahogy arra a találkozót megelőzően számítani lehetett, feszült hangulat és kiélezett összecsapás jellemezte a meccset. Sajnos ezúttal a mieink tűntek idegesebbnek, ami az eredményen is meglátszott... Lássuk, mit is jelent ez pontosan!

A berényi csapatban a következő játékosok kezdtek: Drahos Gábor, Godena Ferenc, Kovács Attila, Mészáros Richárd és Wehner Zoltán. Talán a nagy távolság ellenére szép számban megjelent jászberényi szurkolóknak is köszönhető, hogy alig hárompercnyi játékot követően hatpontos előnynek örülhettek a vendégek (2-8). Ezután azonban némi visszaesés érződött, amit a szegediek ki is használtak, s alig egy perc múlva már 8-8 volt az állás. Ezt követően azonban ismét sikerült újítaniuk a fiúk, s ennek köszönhetően megérdemelt előnnyel készülhettek a második negyedre (17-26).

A második negyedben több hiba is jelentkezett mindkét gárda játékában, ám a fegyelmezett és taktikus gondolkodás hatására nem csökkent a különbség, így a félidei szünetben a 49-40-es arányú vezetés birtokában készülhettek Horváth Balázs edző "fiai".

Legnagyobb bánatunkra a harmadik negyedben megtört a játék lendülete és jócskán visszaesett az eredményesség mind támadásban, mind pedig védekezésben. Annak ellenére, hogy a harmadik negyed elején dobott két látványos kosár (egy Kovács Attila-tripla, illetve Puskás Artúr betörése révén) révén 40-54-et is mutatott az eredményjelző tábla, nagyon rosszul sikerült a rangadó ezen periódusa.

A dekoncentráltságnak, labdaeladásoknak, pontatlan megoldásoknak "köszönhetőn" alig három perc alatt ledolgozták a hazaiak a hátrányukat (54-54), majd a negyed végére át is vették a megyeszékhelybeliek az eredményt, amit vastapssal honoráltak a csongrádi szurkolók (68-63).

Látszott az eredményen és a mutatott teljesítményen is, hogy sokkal többet kell mutatni a záró negyedben ahhoz, hogy a JKSE megnyerhesse ezt a mérkőzést, hiszen ebben az időszakban vérszemet kapott az ellenfél, s érezni lehetett, könnyen lehet, hogy ők kerülnek ki győztesen a meccsből. Sajnos ez be is igazolódott, hiszen hiába küzdöttek foggal-körömmel a berényi kosarasok, és tettek meg mindent anak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányt, ez nem sikerült nekik, s mivel senkinek sem sikerült átlag feletti teljesítményt nyújtani, sajnos megérdemelt győzelmet arattak a dél-alföldiek. Végeredmény:

Dél Konstrukt-Szedeák - JKSE: 95-87 (17-26, 23-23, 28-14, 27-24)

A vereség ellenére sincs semmi sem veszve, hiszen az Egernek, a Szegednek és a Hódmezővásárhelynek is egy veresége van, tehát ennek a négy együttesnek körülbelül azonos esélyeik vannak az alapszakasz megnyerésére. Ennek megfelelően az eddigieknél is nagyobb szükség van a szurkolói támogatásra, legközelebb éppen november 20-án, pénteken a Szolnoki Olaj Főiskola KK ellen!