A serdülő kosarasoknál is tart az alapozás

A Kadett korosztály mellett az 1996-os születésű kosarasok is komoly munkát végeznek, s a nyár egyéb, olykor sokkal vonzóbbnak hitt programja ellenére is szinte senki nem hiányzott az edzésről Kovács Kornél edző tanítványai közül. Kornél beszámolt arról, hogy a keret magja az utóbbi években lényegében változatlan, s a néhány kiemelkedő képességű játékos a csapattársak tiszteletével élve, igyekszik a többiekből a maximumot kihozni.

Mivel a 2009/2010.-es idényben már az idősebb, vagyis a Serdülő A-hoz tartozik ez a társaság, az Országos Bajnokság egyik legidősebb, egyszersmind legnagyobb rutinnal rendelkező gárdája lesz az idén, s így már valamelyest az elvárások is megváltoztak a tavalyi szezonhoz képest. Mostanra a hivatalos célkitűzés a legjobb huszonnégybe jutás, de ahogy a fiúk edzője a jövővel kapcsolatban fogalmazott, szerencsés esetben akár ezt is túl lehet szárnyalni.

Természetesen ennek ellenére sem az eredmény vagy a helyezés, sokkal inkább a lehető legmagasabb fokú felkészültség elérése a kitűzött cél. Ennek érdekében pedig a taktikai elemek, labdás gyakorlatok mellett nagy hangsúlyt kaptak, illetve kapnak az erőnléti edzések is.

A Serdülő B, vagyis az 1997-98-as születésű srácok pedig a Kecskemét és környéke számára létrehozott bajnokságon vesznek majd részt szeptembertől, annak érdekében, hogy a sorozatterhelés révén a lehető legtöbbet fejlődjenek, hogy az azt követő évadban már az országos megmérettetésen vehessenek részt – lehetőleg minél jobb eredménnyel.