Sikeres bajnoki a kupavisszavágó előtt

Városunk kosárcsapata ezúttal vasárnap este lépett parkettre, és az aktuális ellenfélben a Bajai Bácska gárdáját tisztelhette. A szoros első félidőt követően biztos győzelmet arattak a fiúk, s ami legalább ennyire fontos velük kapcsolatban, kezdenek kilábalni az egri vereség okozta sokkból. Lássuk, hogyan alakult a mérkőzés pontosan!

Fotók:Szalai GyörgyFotók:Szalai GyörgyA bajaiak ellen ezúttal a Drahos G., Godena F., Kovács A., Mészáros R., Wehner Z. ötös kezdett. Ugyan látszott, hogy mindenképpen győzelemben reménykednek a hazaiak, nagy volt kezdetben a kapkodás, s mivel a védekezésben jócskán akadtak hibák, az első negyedet követően 23-24-et mutatott az eredményjelző tábla.

A második negyedben elsőként azt kell megemlíteni, hogy pályára lépett a mieinknél Horváth Csaba, aki Likár Péter januárban esedékes sérvműtétje miatt érkezett a jászberényi kosárlabda-csapathoz. Reméljük, Csaba megfelelően tudja majd helyettesíteni Petit, akinek pedig mielőbbi felépülést kívánunk a szurkolók nevében is! Már az első percek után kiderült, hogy rendkívül erőszakos és hasznos játékos Csaba, akinek előző csapata az akkor NB I./A-s MAFC volt - ahol egyébként együtt is játszott Likár Petivel. Ebben a tíz percben is rendkívül szoros volt a találkozó, egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, s mivel a védekezés nem javult fel kellőképpen, csak minimális előnyt sikerült gyűjteni a félidő végére (46-43).

Ahogy az utólag kiderült, a harmadik negyedben dőlt el a találkozó sorsa. Ebben a periódusban jócskán feljavult a fiúk védekezése, s emellett támadásban sem volt közelsem annyi eladott labda. Valószínűleg mindezeknek is köszönhető, hogy a vendégek elvesztették a játékuk ritmusát, s a záró negyedre már tizenöt pontos vezetésnek örülhetett a - kissé szokatlan idő pont ellenére - népes publikum (77-62).

Amint arra számítani is lehetett, az utolsó percekben már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses, elsősorban Drahos Gábor, Wehner Zoli és Likár Peti remeklésének köszönhetően végül simán, 102-85-re nyert a JKSE!

Jászberényi KSE - Bajai Bácska: 102-85 (23-24, 23-19, 31-19, 25-23)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 8/3, Kovács A. 14, Wehner Z. 19/6, Godena F. 4, Drahos G. 26/9
Csere: Likár P. 19/3, Puskás A. 3, Horváth Cs. 9.

Bajai Bácska FKE: Pongó M. 18, Radnóti M. 8/6, Mándity M. 17, Kovács P. 21/3, Kancsár Z. 15/9
Csere: Elmer T. 6, Szabó Á.

Horváth Balázs: Legfontosabb célkitűzésünknek megfeleltünk, vagyis győzelmet arattunk. A védekezéssel ezúttal sem vagyok megelégedve, de bízom benne, hogy az év utolsó két találkozóján ezen is tudunk javítani!

Legközelebb december 15-én, az ELITE Basket otthonában lépnek pályára a játékosok a Hepp Kupa visszavágójának keretein belül, melyet remélhetőleg sikerrel vívnak majd meg Horváth Balázs edző "fiai", hiszen az első meccsen 125-90-es arányban berényi siker született! Akkor pedig következhet a négyes döntő január 9-10-én!

Előtte azonban szintén jövő vasárnap, 18:00-tól az EnterNet Vásárhely gárdája látogat városunkba. Az előjelek alapján nehéz mérkőzésre van kilátás, azonban a szurkolók támogatása révén remélhetőleg újabb sikernek lehetünk szemtanúi!