Romániában jártak sakkozóink

Május 29-30-án Romániában, Satu Maréban, ifjúsági sakkversenyen vettek részt a Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola sakkozói. A versenyről Sinka István csapatvezető számolt be honlapunknak:

- A versenyre a berényi NB-II-es csapat tagjai is elkísérték a nagyboldogos fiatalokat. A pénteki napon egy rövid városnézést követően csapatmérkőzésre került sor Satu Mare és Jászberény között. A "kétfrontos ütközet" során a felnőtteknél 3.5 - 2.5 arányban Jászberény nyert. Az ifiknél nagyarányú 6 - 1-es Satu Mare siker született. A győzelmet soha nem kell magyarázni, míg az ifiket legyőző helyi fiatalokról tudni kell, hogy a román korosztályos sakkban, két bajnokuk és egy harmadik helyezettjük is van ez évben.

Másnap került sor a "Szatmár Kupa" nemzetközi ifjúsági sakkversenyre. Itt javítottak fiataljaink. A 14 éves korosztályban Kollár Zseraldina 5.5 ponttal III. helyezést, Lénárt Réka IV. helyezést, Pécsi Roland pedig, VI. helyezést ért el. A 10 éveseknél Csatári Dominik 6. lett az igen erős mezőnyben - monda el Sinka István

Hosszú nyári szünet vár az ifjú sakkozókra, ugyanis csak a IV. Jász Kupa nemzetközi ifjúsági sakkverseny alkalmával ülnek legközelebb asztalhoz. Ezt október elején rendezik Jászberényben a Nagyboldogasszony Kéttannyelvû Katolikus Általános Iskolában. A rendezvény máris nemzetközinek mondható, hiszen a Román vendéglátók örömmel fogadták el Sinka Istvánék meghívását.