Éjszakákon át fosztogattak

Sorozatbetörőket fogtak el a rendőrök múlt héten Jászárokszálláson. Az első bejelentés kedden érkezett, mely szerint az egyik nyaralót feltörték és abból élelmiszereket loptak el az éj leple alatt. A helyszínre érkező körzeti megbízott észlelte, hogy a Fortuna utcában további öt, a Jász utcában szintén öt házba ill. nyaralókba törtek be az idegenek.

Még aznap délután ismételt bejelentés érkezett a Strand utcából is, ahol megállapították, hogy további három házba és egy Szivárvány utcai házba is betörtek.

Az eddigi adatok szerint kerékpárt, élelmiszert, gázpalackot és minden olyan dolgot, ami számukra értéket képviselt. A helyi rendőrök és a Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály helyszínelő nyomozói nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol csak a helyszíni szemle egy munkanapig tartott. A szemlék lezárását követően a nyomozás nem ért véget, melynek eredményeként az észlelés másnapján a nyomozó kollégák a jászárokszállási rendőrök hely- és személyismeretének segítségével eljutottak egy helyi családhoz, ahol több olyan tárgyat találtak meg, melyek a feltört hétvégi házakból származnak.

A nyomozati cselekmények során kiderült, hogy a hétvégi ház fosztogatásokat két helyi és egy viszneki fiatal felnőtt követte el, akik 3 éjszakán keresztül jártak vissza zsákmányszerző útjukra. Gyanúsítottkénti kihallgatásuk során javarészt beismerő vallomást tettek. A további aprólékos nyomozás feladata lesz azonban annak megállapítása, hogy egy-egy helyszínen ki és mit csinált pontosan, hiszen ezen adatok elengedhetetlenek az eredményes vádemeléshez.