Bárki tankolhat Jászalsószentgyörgyön - persze ha fizet…

Mégis tankolhatnak a romák a jászalsószentgyörgyi benzinkúton, miután pénteken és szombaton - előbb szóban, majd írásban is - megállapodás született az üzemeltető Szabó László, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei cigányság vezetői között.

A dokumentum szerint a roma vezetők megpróbálnak hatást gyakorolni azokra, akik a fizetés nélkül tankolás gyakorlatát űzik, másrészt közösen kívánnak lépéseket tenni, hogy a jelenlegi jogi szabályozás - mely szerint a 20 ezer forint alatti értékben elkövetett lopás csak szabálysértésnek minősül, s így az nem rendőrségi, hanem közigazgatási eljárás alá tartozik – megváltozzék.

Szabó László a múlt hét közepén nyilvánosságra hozott, hivatalos helyekre is eljuttatott felhívása szerint hétfőtől a roma származású gépkocsivezetőknek megtiltotta volna a tankolást az általa üzemeltetett benzinkúton, miután nem akarta tovább bevállalni a kifizetetlen üzemanyagból származó, éves szinten több mint hétszázezer forintra rúgó kárt.

A vállalkozó tettét több fórumon is szimpátia kísérte, ám az Egyenlő Bánásmód Hatóság alkotmányellenesnek ítélte, míg a benzinkúthálózat, melynek a jászalsószentgyörgyi kút is tagja, elhatárolódott az esettől.

Szimpátiától függetlenül a kérdés az: az események hatására változni fog-e majd valami a kúton?
Vendégünk egy liter (kifizetett) benzinre, aki tudja a választ...