Föld és víz

Zuhogott, villámlott, ám a sportember nem hátrál meg egy kisebb zivatartól. Még akkor sem, ha hajnali hármat mutat az óra.

Míg a jászberényiek épp a másik oldalukra fordultak, addig a mai napon Törökszentmiklós mellett rendezett I. Jász-Kun Szala eseményein részt vevő városi küldöttségünk, plusz egy álmatlanságban szenvedő jászberényonline-os fotós, a Városháza előtt gyülekezett.

Az ünnepélyes alkalomra igyekvők azonban kevésbé ünnepi viseletben: sportcipőben, melegítőben áztatták magukat a gyülekező helyszínén, ami nem véletlen, hiszen úgy tervezték, futva teszik meg a távot. A korai indulás is ezért, hiszen több mint kilencven kilométert kell letudniuk a délelőtt folyamán, természetesen váltó formájában, azaz felváltva futnak az út során.

A polgármestert is maguk között tudó, szakadó esőben útra kelő futók, kék, illetve nemzeti szalagokkal átkötött, fehér vászonba csomagolva, magukkal visznek egy maréknyit Jászberény földjéből. Ezt a helyszínen egy ünnepség keretében egyesítik a megye többi településéről szintén érkező földdel, vízzel, zsarátnokkal.

Arról, hogy eljutott-e a berényi föld a Szala helyszínére, illetve a rendezvény legérdekesebb pillanatairól, a későbbiekben tudósítjuk olvasóinkat.