Az NB I. (A-, B-csoport) egyedüli veretlen csapata a Jászberényi KSE!

Szombaton az utóbbi években rendre komoly játékerőt képviselő EnterNet Vásárhely otthonában léptek parkettre a berényi kosarasok. A mérkőzés megkezdése előtt nem kisebb cél loboghatott a vendégek szemei előtt, hogy győzelem esetén nemcsak az őszi szezont sikerülne sikerrel zárni, hanem az NB I. A -és B - csoportjában kizárólag a mieinkről lehetne elmondani, hogy veretlenül zárták a bajnokságot az őszi szezonban!

A fent említett cél meg is valósult, de lássuk, hogyan!

A találkozó legszebb álmaink szerint kezdődött, hiszen a kék-fehér mezesek minden labdáért nagy elánnal - és sikerrel - küzdöttek, a támadások gyorsak és hatékonyak voltak, a védekezésben pedig nem lehetett hibát találni. A Surmann Péterrel, Surmann Gáborral, Wehner Zolival, Kovács Attilával és Horváth Csabával kezdő jászberényiek a játék minden elemében felülmúlták a várakozásokon kívül a hazaiakat is az első tíz percben, hiszen az első negyedet követően 8-23 -at mutatott az eredményjelző tábla.

A folytatásban ahogy az lenni szokott, s talán némiképpen érthető is, visszaesett a fiúk teljesítménye, illetve egy kicsit összeszedték magukat a hódmezővásárhelyiek. A kissé szorosabb eredmény annak volt köszönhető elsősorban, hogy egyrészt a védekezésre kevésbé koncentráltak a JKSE kosarasai, másrészt a dobáshatékonysággal is akadtak problémák a korábbiakhoz képest. Ennek ellenére izgulásra még mindig nem volt ok, hiszen így is tizenegy ponttal Horváth Balázs edző "fiai" vezettek a nagyszünetben (30-41).

Ahogy azt az első negyed alapján érezni lehetett, valóban nagyobb játékerőt képvisel a berényi csapat, mint aktuális vendéglátója, s ez a harmadik negyedben is bizonyítást nyert. A korábbiakhoz képest mindössze annyi jelentős különbséget lehetett észlelni, hogy a korábbiakkal ellentétben több sikeres triplakísérlet is volt berényi részről. Ráadásul ezek többsége tiszta dobóhelyzetből született. Ezek között volt az időközben játéklehetőséghez jutó Visnyei Marci, az együttes saját nevelésű játékosának próbálkozása is. Ahogy egyre nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak Surmann Péterék, egyre csak nőtt a vendégek előnye, s a záró negyedet megelőzően a lényegi kérdések megválaszolásra kerültek (47-74).
A jelentős különbség kialakulásának hatására az utolsó percekre csak a számszerű végeredmény volt kérdéses, ám ennek megismerése sem váratott sokáig magára és egy magabiztos győzelmet arattak Jászberény kosárlabdázói. Közülük nehéz bárkit is kiemelni a csapat nagyszerű teljesítménye miatt! Ezek után pedig nem jelenthet meglepetést, hogy veretlenül vezetik a bajnokságot!

EnterNet Vásárhely - Jászberényi KSE: 66-87 (8-23, 22-18, 17-33, 19-13)

EnterNet Vásárhely, kezdők: Utasi G. 8, Kukla Z. 9, Vas P. 7/3, Mócsai M. 5, Dani Z. 3/3,
Cserék: Babut D. 20, Szilágyi L. 14, Grezsa B., Rácz T.

Jászberényi KSE: Kezdők: Surmann P. 16/3, Wehner Z. 17/3, Kovács A. 21/9, Surmann G. 4, Horváth Cs. 13.
Cserék: Puskás A. 4, Godena F. 3, Likár P. 6, Visnyei M 3/3, Fehér D.

A siker abból a szempontból is nagy jelentőséggel bír, hogy a bonyhádi kosárlabdacsapat vereséget szenvedett Veszprémben, így kétgyőzelemnyi "előnye" van a JKSE -nek az ellenfeleivel szemben a rájátszást tekintve is!
Addig azonban még sok mérkőzés vár a társaságra, igaz, legközelebb már csak 2011 -ben lesz kosármeccs Jászberényben. A következő - hazai - összecsapásra január 14-én kerül sor, amikor a Kecskemét gárdáját fogadják a mieink. Szurkoljunk akkor is a minél sikeresebb folytatás érdekében!