Ezúttal 50 ponttal voltak jobbak

A kosárlabda NBI/B Keleti csoportjában, az első fordulóból elmaradt mérkőzést pótolták Kecskeméten vasárnap, késő délután, amikor a JKSE legénysége látogatott a Bács-Kiskun megyei Főiskolásokhoz.

Akik a mérkőzést végig követték bizonyíthatják, hogy nem kellett lerágni a körmöket a nagy izgalomtól, hiszen papírforma eredmény születet a „Hírős város” –ban. Már a találkozó elején az érvényesült a pályán, amit a berényi fiúk akartak, bár az első negyedet „csak” öt pont különbséggel zárták. A folytatás már biztatóbb lett, hiszen 22 pont volt a félidei különbség természetesen a JKSE javára.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, hiszen a jászsági alakulat szép lassan növelte előnyét. Nem nyújtott senki kiemelkedő teljesítményt, hanem mindenki hozta átlagos formáját a pontszerzés elosztása is aránylag egyenletes volt, talán Likár Peti és Kovács Attila „húzott el” egy kicsit a társaktól. Horváth Balázs azt is megengedhette magának, illetve csapatának, hogy a legtapasztaltabb játékosát, Puskás Artúrt „rotálta” ezen az estén. Aki a csapatkapitányi teendőket így a kispadról látta el. A kecskemétiek dicséreteként azt lehet felhozni, hogy békésen „tűrték” a nagy különbséget, nem durváskodtak, nem tördelték a meccset, hanem megpróbáltak kosarazni.

A bűvös 100 –as határt egyébként Varga Pilu „lépte át” egy 3 pontossal, így 51-101 –re alakítva a különbséget. Horváth Csaba sem akart kimaradni a „leg”-ekből, Ő egy gyönyörű zsákolással örvendeztette meg csapattársait. A végeredmény beállítása szintén az Ő nevéhez fűződik így lett a különbség 50, azaz:

Kecskeméti Főiskola – JKSE 57-107 (19-24;11-28;13-26;14-29)

A meccsen a következő játékosok kaptak szerepet:
4. Angyal Tamás: 0
5. Surmann Péter: 7
7. Surmann Gábor: 11
8. Likár Péter: 19/3
9. Varga István: 9/9
10. Kovács Attila: 20/3
11. Wehner Zoltán: 13/3
12. Tóth Bálint: 0
13. Szögi Ádám: 11/3
15. Godena Ferenc: 5
18. Horváth Csaba: 6
19. Kelemen Kristóf: 0

Október 29.-én pénteken – a szokásos időpontban – 19 óra 30 –as kezdéssel láthatjuk ismét Szögi Ádámékat, amikor Debrecen együttese látogat a Jászság fővárosába.