A Honvéd sem jelentett akadályt

Ezen a hétvégén, egy mérkőzést játszottak a kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, nevezetesen a Bp. Honvéd – JKSE meccset. A listavezető berényi gárda a fővárosban rendezett találkozón is magabiztosan játszott és begyűjtötte immár kilencedik győzelmét is.

Egyértelműen a jászsági klub volt a mérkőzés esélyese, hiszen a vendéglátók 6 – 2 –es mérkőzésmutatóval rendelkeztek és az 5. helyen álltak. Ennek ellenére a fővárosi fiatalok kezdtek jobban és 9-5-ös vezetésre tettek szert a meccs elején. Aztán bemelegedtek a JKSE játékosai is, fordítottak 10-18 –ra és innen már nem volt visszaút, hiszen 18-27 volt az első negyed vége.

A folytatásban jól védekeztek Godena Feriék és sokkal jobban is dobtak a vendéglátóknál. Jellemző, hogy ez időszakban a két pontos dobások aránya a JKSE -nél 60 %, míg a Honvédnál csak 25 % volt. Így nem meglepő, hogy tovább nőtt a különbség és a nagyszünetre 27-47 –es állásnál mentek pihenni a csapatok.
A 2. félidőben sem változott a játék képe, a JKSE egyre jobban elhúzott, a Honvéd pedig futott az eredmény után. A 3. negyedet 10 pontos, a befejező szakaszt pedig 14 pontos különbséggel nyerték Horváth Balázs „fiai”.

A JKSE megtartotta a szokásos formációját a pontdobások terén, azaz senki sem „ugrott ki”, hanem többen is 10 pont fölött teljesítettek, azaz ezúttal is a csapatjátékot lehet dicsérni.
A papírforma teljesült tehát a találkozón, a mieink nem vették félvállról ezt a meccset sem, ennek ellenére messze nem játszottak teljes erőbedobással, hiszen szombaton este ez is elég volt és simán nyertek a Honvéd ellen.

Bp. Honvéd - Jászberényi KSE 63-96 (18-27, 9-20, 15-25, 10-24)

JKSE pontszerzői: Surmann P. 16, Likár P. 12, Varga I. 2, Kovács A. 19, Wehner Z. 17, Szögi Á. 2, Horváth Cs. 11, Puskás A. 4, Godena F. 13,

Egy kis üröm az örömben, hogy Kovács Attila a meccs végén megsérült, de remélhetőleg két hét elég lesz arra, hogy felépüljön. Szükség is lesz rá, hiszen két rangadó is vár rájuk egymásután. Jászberényben lesz az egyik december 10-én, pénteken este Eger ellen, majd rá egy hétre Hódmezővásárhely várja Őket.

Ács Tibor - Szántai Tibor