Nem játszottak jól, de győztek

Vasárnap este játszotta soron következő, azaz 3. bajnoki meccsét Jászberény kosárlabda csapata. Úgy látszik a fiúk, elszoktak a vasárnapi meccsektől, hiszen igen nehézkesen indult a „szekér” az újonc ellen, de a vége megnyugtató 26 pont különbségű győzelem.

JKSE - Ceglédi KE 101-75 (22-19, 23-13, 24-24, 32-19)

Meglehetősen „nyögvenyelősen” indult a mérkőzés a berényi kosárlabda csapat számára. Igaz ehhez „hozzásegítettek” a vendégek is, hiszen igen mozgékonyak voltak a mérkőzés elején. 5 perc eltelte után is, csupán egy pont hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A negyed végén sem örülhettünk nagyon a három pontra növekvő különbség láttán.

A 2. negyedben aztán rákapcsolt a Horváth Balázs által dirigált legénység, de a jó játékkal még adósak maradtak. Igaz az előny már 13 pontra növekedett. A nagyszünetben biztos kitárgyalták a hiba okát, hiszen a 3. játékrész elején „rádobtak egy lapáttal” és el is húztak 23 ponttal, ám a vendégek nem adták fel és 11 –re „faragták” a különbséget.

Képek a Galériában - Fotók: Szalai GyörgyKépek a Galériában - Fotók: Szalai GyörgyA befejező szakasz elején már azt produkálták Puskás Artúrék, amit joggal várt el a hazai publikum. Különösen figyelemre méltóak volt Likár Peti alakításai. Először egymásután kétszer „zsákolta” meg az ellenfelet, majd szintén kétszer, látványos blokkolással hozta lázba az egyébként is aktív B közepet. Úgy látszik Horváth Csaba sem akart elmaradni kollégája teljesítményétől ui. Ő is nagyszerűen „sapkázta” az ellenfél kosárra tartó dobását két alkalommal is. Szögi Ádám pedig ekkor „pörgött” talán a legjobban és főleg ekkor ültek három pontos dobásai is. Ez természetesen meglátszott a villanyújságon is, hiszen 90-62 –őt mutatott a 35. percben. A vendégcsapat dicséretére legyen mondva, hogy ekkor sem estek kétségbe, sőt a végét még egy kicsit meghajtották és 28 –ról 26 – ra alakult a különbség, ami végül is mindkét gárda számára jónak mondható.

A vendég együttes jó kis hajtós csapatnak tűnt, bár ők sem a legjobb formájukat hozták azt hiszem. Mindenesetre a nemrég „importált” lengyel játékossal Przemislav Hajnsz -szal nem jártak rosszul. Ő különösen az első negyedben „élt” de a hazaiak magassági fölényét már nem bírta szusszal a későbbiekben. Az ex berényi Gudmon Andrisról is kell szólnom, hiszen a mezőny legeredményesebb játékosa címet érdemelte ki, 20 dobott kosarával és ami számára bizonyára szívmelegítő volt: minden egyes találatát női sikolyok kísérték.

Ezzel egy darabig lezárult a hazai meccssorozat, hiszen kétszer is idegen pályán szerepelnek a fiúk. Először a fővárosban, majd Kecskeméten. Remélhetőleg addig „rendezik” soraikat és könnyed játékkal oldják meg, az előttük álló feladatot.