Jól halad a felkészülés a Jász Sport FC –nél

Az NB III. 2010/2011 –es szezonjára készülő jászberényi labdarúgócsapat lejátszotta soron következő előkészületi mérkőzését is. A berényi fiúk gyakorló partnerei a – szintén NB III-as, – Szolnoki Spartacus focistái voltak, akik ugyanolyan arányú vereséget szenvedtek Jászberényben, mint a másik szolnoki gárda, azaz a MÁV „fiók” csapata július 10.-én…

Jász Sport FC – Szolnoki Spartacus 2-0 (0-0)

A meccs szokatlan időpontban, szombat délelőtt 11 órakor kezdődött a városi stadion edzőpályáján, ugyanis a „centerpályán” még serken a hiányos helyekre beültetett fű. Az ilyen meccsekre általában csak a törzsszurkolók látogatnak ki, akik kíváncsiak mi is történt a csapat háza táján a nyári szünet alatt, azaz ki ment - ki jött, a berényi alakulathoz. Bevallom én is erre voltam kíváncsi, amikor a kispad mellett kérdezősködtem Váczi Gyulától a labdarúgócsapat egyik tulajdonosától.

Az már régebben napvilágot látott, hogy Pesti Józsefet, Tasi Zoltán váltja a kispadon, akit nem kell bemutatni, hiszen itt játszott, sőt edzősködött is. Pesti József egyébként marad és a továbbiakban, kapusedzőként lesz a csapat segítségére.

A lediktált összeállításból pedig, sejteni lehetett néhány játékos változást is:

Papp T. (Papp N.) – Vaszicsku, Majzik, Bárkányi, Lukácsi (Szerencsi ill. Kudelka) – Hájas, (Szilágyi) Székesi, (Tüdős) László, (Németh Norbert) Csőke – Molnár Balázs, (Tóth Márk), Német Gy. (Gacs G.)

Nos amint látható, régi-új játékos: Majzik B, Német Gy, és Szerencsi. Bárkányi Arnold ugyan próbajátékon volt Szolnokon, sőt Cegléden is, de végül a Jászság fővárosában folytatja labdarúgó pályafutását. Itt maradt a váci alakulatból (már nem kölcsön, hanem szerződéssel) Székesi, Molnár Balázs pedig Gyöngyösről érkezett Jászberénybe. A többi focista pedig: Papp Norbert, (tartalék kapus) Németh Norbert, Gacs Gergő, Hájas Norbert, és Tüdős Dávid (egy fél évet Jászladányon is játszott), az ifiből került a nagy csapatba. Gulyás László és Móczó N. neve nem szerepel az összeállításban, ők itt maradtak természetesen, csak ezúttal igazoltan maradtak távol. Móczó Norbi egy kis sérüléssel is bajlódik a hírek szerint.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József

Az első játékrészben sok hibával játszott mindkét fél, több helyzetünk is kimaradt, előbb Molnár B. majd Német Gy. révén. A vendégek pedig – szerencsénkre – a háló helyett, kétszer is a kapufát találták el.

A 2. játékrészben „megfiatalodott” a hazai csapat és gyorsabb, ötletesebb lett játékuk, ami röviden összefoglalva a következő:

55. Gacs elment a jobboldalon középre adott Bárkányinak, aki 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.
65. p. Szilágyi ziccerben a kapusba lőtt
68. p. Gacs ordító helyzetben kapu fölé lőtt
74. p. Jobbról belőtt labdát Gacs mellé gurított
75. p. Bárkányi 40 méteres passzával Tóth Márk elviharzott a jobbösszekötő helyén, 2-0
87. p. Gacs elfutott a baloldalon, lövését bravúrral védte a vendégportás
89. p. Szépíthettek volna a vendégek de, Papp Norbi bravúrja ezt megakadályozta

A második játékrész alapján azt hiszem, – nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, – hogy Gacs Gergő nevével még sokszor fogunk találkozni! Gyors, ügyes fiatalemberről van szó, de nekem kifejezetten tetszett a jobboldali középpályás, Hályas Norbi játéka is. Ha a további meccseken összeszokik a Német - Molnár duó és megy a játék a két fiatal Gacs - Tóth Márk kettősnek is, akkor megint Jászberénybe kerülhet a gólkirályi cím.

Legközelebb július 28.-án szerdán 17 órakor gyakorolnak a fiúk, amikor Gyöngyös lesz a vendég.