Közel álltak a győzelemhez

Két hétvégi szünet után lépett pályára ismét Jászberény NB III-as labdarúgó csapata szombaton délután, Szeged vendégeként. A Jász Sport FC focistáiban még mindig kellemetlen emlékként él a Dabas elleni vereség, így nagy elszántsággal pontért, illetve pontokért utaztak a Felső Tisza parti stadionba.

A hőn áhított három pont hazahozatala elmaradt ugyan, de a döntetlen azért meglett:

KITE Szeged – Jász Sport FC 1-1 (1-0)

A berényi edző az alábbi csapatot küldte pályára:
Papp T. – Vaszicsku, Majzik, Bárkányi, Gulyás – Móczó, László, Székesi, Molnár – Szilágyi, Német Gy. Csereként szerepelt: Tóth Márk, Szerencsi és Gacs

Tasi Zoltán hazafelé utazva telefonon elmondta – volt idő, a hosszú buszozás közepette – hogy szerették volna kiköszörülni azt a bizonyos két héttel ezelőtti csorbát, de ennek ellenére, az első félidő elején kicsit megilletődve kezdtek. Ezt ki is használták a vendéglátók és negyedóra elteltével, megszerezték a vezetést. Ettől kezdve azonban csapata kezdeményezett sokkal többet, helyzetük is volt, ám az első félidő 1-0 –ás hazai vezetéssel ért véget.
A 2. félidőre - az edző elmondása szerint - egy egészen más Jászberény ment ki, aminek aztán meg is lett az eredménye, hiszen egy ragyogó akció végén megrezdült a vendéglátók hálója is. Történt ui. hogy Móczó Norbi a középpályán megszerzett egy labdát, amit Német Gyulának továbbított, Ő pedig ragyogóan tálalt a 16 –oson belülre érkező Szilágyinak, aki nem hibázott, 1-1. Ezután is több helyzetük akadt Németéknek de a háló érintetlen maradt.
- Ha úgy játszunk az elejétől kezdve, ahogy tettük azt a 2. játékrészben, akkor biztos, hogy siker koronázta volna Tisza parti fellépésünket. Ez a döntetlen Szeged számára hízelgő! – fejezte be mondókáját Tasi Zoltán.

Javítani a jövő szombaton lehet – hazai pályán – Újbuda legénysége ellen, akik Jánoshidával mérték össze tudásukat szombaton délután. A mérkőzés a 85. percben 2-2-nél félbeszakadt, mert a hazai csapat edzője állandóan inzultálta a sípmestert ….. „nem mered lefújni Te ….stb.” bekiabálásokkal. Nos a játékvezető - a hírek szerint - úgy látszik bátor ember lehetett, mert először kiállította a magáról megfeledkezett edzőt, aki tovább folytatta hangoskodását, ezután lefújta a meccset is. Így valószínűsíthető, hogy a hidai csapatnak ítélik majd a három pontot, az edzőre pedig eltiltás vár.