Jászberényben maradt az egyik Rétsági Kupa….

Alig pár nap és befejeződik a Jászberényi Nyár, de ez a rendezvénysorozat nem lenne teljes, ha nem rendezték volna meg a hagyományos, nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát. A focikedvelők nagy örömére természetesen az idén is helyt kapott, amit természetesen a nagy tiszteletnek örvendő nagyszerű játékos és edző Rétsági Gyula emlékére rendeztek.

A nemzetközivé válás a marosvásárhelyi fiataloknak köszönhető, hiszen ezúttal is tiszteletüket tették a Jászság fővárosában. Nem tudni miért, ezúttal a németek és a lengyelek is távol-maradtak, de a JSE utánpótlás szakosztályának ezúttal is „ütőképes” csapatokat sikerült ide csábítani.

A megszokottól eltérően ezúttal két korcsoportban - U-15-ös és hat U-17-es – hat-hat csapat szállt harcba a kupáért. A kisebbeknél (U-15) a JSE fiataljai mellett a Cegléd VSE, a Csepel-Halászi FS, a Gyöngyösi SI, a Szolnoki MÁV és (itt már tornát is nyerő), marosvásárhelyiek (Románia) kezdték meg a küzdelemsorozatot.

Az idősebbeknél (U-17) a Cegléd VSE, a Csepel FC, a Vác VLSE, a Szolnoki MÁV és a Marosvásárhely volt a jászberényi fiatalok ellenfele. Mindkét korosztályban mindenki játszott mindenkivel. Az így kialakult sorrend szerint az 1. és 2. helyezettek a döntőt, a 3 és 4. helyezettek a „kisdöntőt”, az 5. és 6. helyezettek pedig értelemszerűen ezt a két helyet döntötték el egy újabb mérkőzéssel.

A 17 éveseknél nem kerültek döntőbe a berényi fiatalok, itt a döntőt a Cegléd nyerte Vác el-len, oly módon, hogy a rendes játékidőben 0-0 volt az eredmény, majd következtek a 11-es rúgások, amelyet tehát a ceglédiek nyertek 5-4 arányban.

Az U-17-es korosztály sorrendje:

1. Cegléd VSE
2. Vác VLSE
3. Csepel
4. Jászberényi SE
5. Szolnoki MÁV
6. Marosvásárhely

A fiatalabb korosztályban (U-15) viszont remekeltek Besenyi Gábor edző fiai. A csoport-meccseken legyőztek mindenkit, kivéve a Marosvásárhelyt, akiktől kikaptak 2-0-ra. De tegyük hozzá, hogy a kulcsjátékosok pihentetek a döntőre tartogatva erejüket, ugyanis. ott is velük találkoztak a berényi fiúk. Rekkenő hőségben (13 órakor) déli szomszédaink szerezték meg a vezetést és már úgy látszott, hogy meg is nyerik a meccset. Ám Dobos Nándi nem így gondolta, hiszen a mérkőzés vége előtt néhány perccel egy ragyogóan eltalált távoli bombával egalizálta az eredményt. (1-1) Következhetett a tizenegyes párbaj, ahol 5-5 lövés után mindenki betalált, majd mindkét fél rontott egyet-egyet, sőt a vásárhelyiek még egyet. Itt kezdődött el az igazi izgalom: ha Sebők Péter berúgja, megvan a kupagyőzelem. Ezt természetesen Sebők Peti is tudta és így is cselekedett, vagyis nagy hidegvérrel a hálóba bombázott.

Sebők Peti nemcsak remekül helyezte a tizenegyest, de bátran válaszolt egy-két kérdésemre is…..

Az U-15-ös korosztály sorrendje:

1.azaz kupagyőztes: Jászberényi SE
2. Marosvásárhely
3. Csepel-Halászi FS
4. Szolnoki MÁV
5. Gyöngyösi SI
6. Cegléd VSE

A kupagyőzelem megszerzése után még egyszer örülhettek Besenyi Gábor tanítványai, hiszen a legjobb védőnek járó különdíjat: Szanyi Krisztián kapta. A díjkiosztásnál az U-17- es csapat sem panaszkodhatott, (a 4. hely miatt) hiszen a legjobb támadó közülük került ki, Német Norbert személyében.
>