Nekünk voltak nagy helyzeteink, mégis a „kisfradi” győzött...

Elkezdődött – igaz csak mindössze három meccsel – a tavaszi szezon, a labdarúgó NB III. Mátra csoportjában is. A berényi alakulat már az első játéknapon az NB II-be kacsingató, Ferencváros 2. csapatánál vendégszerepelt, ahol sok helyzetet kidolgozott, ám a három pontot a vendéglátók kapták.

FTC II. – Jász Sport FC 2-1 (1-0)

Pesti József edző a következő csapatot küldte pályára az Üllői úti Albert stadionban:

Papp – Vaszicsku, Krajcsek, Bárkányi, Gulyás – Móczó, László (Szilágyi), Tatár, Székesi – Bánáti (Simon), Hamar.

Már a mérkőzés elején vezetést szerezhettek volna a berényi focisták. Történt ugyanis, hogy Hamar Ádám kiugrott, ám mellé „tekerte” a labdát, igaz éles szögből. A továbbiakban, a Fradi támadásai mellett, a hóesés nehezítette a berényi fiúk „életét”, ámbár ez nem igazán kedvezett a hazaiaknak sem, de ennek ellenére megtalálták a rést Papp kapujában, a 22. perc táján Jang révén, 1-0. Gyorsan hozzá kell tenni, hogy a „szitu” előtt Gulyás Lacit letalpalták, de a játékvezető sípja néma maradt. Úgy látszik a játékvezető (talán a nagy hóesésben?) nem igazán találta a sípját, sőt a piros lapját sem, hiszen Hamar lerántása után, csak a sárga lap villant. Nem sokkal később László „forintos” labdájával Hamar lépett ki ismét – a kapussal állt szemben – de ezt is sikerült elpuskáznia.

A 2. félidőre könnyített a mérkőző feleken az időjárás felelős, ui. elállt a hóesés. Az 56. percben Gulyás legurított egy szabadrúgást, amit Hamar Ádám mintegy 20 méterről vágott Komora kapujába, 1-1. A következő jelenet ismét Hamar nevéhez fűződik, amikor egy beadást kb. két méterről, az üres kapu fölé pörgetett. Az ismert mondás szerint, a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát! No ez érvényesült ezúttal is, az Üllői úton. A „kisfradi” 2. gólját a 83. percben, egy szöglet előzött meg, ami nem is volt igazán szöglet a jászságiak szerint. A labda berúgása után pedig, minden vendégvédő kilépett, így les gyanús helyzetből született Gárdos győztes gólja, 2-1.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József

Pesti József elmondása szerint taktikusan, jól játszott csapata, főleg kontrákra építettek, ami be is jött, és ha Hamar Ádámnak szerencséje van, nekik gratulálhattak volna a végén a vendéglátók. Az edző szerint erőnlétben sem maradtak alul, így végeredményben nem érdemeltek vereséget.
Ha pedig hozzáveszzük (ezt már én teszem hozzá) hogy egy kicsit „lejtett a hazai pálya”, akkor elmondhatjuk, hogy a (jelenlegi) listavezetőnek igen csak nagy szerencséje volt vasárnap délután. Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy nekünk nem igazán a Fradit kell megverni (pláne idegenben) hanem a velünk „egy cipőben” játszó csapatokat.

Legközelebb szombaton (14,30), lépnek pályára Hamar Ádámék, amikor Putnokot látják vendégül Jászberényben. Azt nem tudni, hogy a leendő vendégek milyen formát mutatnak majd, hiszen a Balassagyarmat elleni meccsük – az időjárás viszontagságai miatt – elmaradt.