Sima győzelem Kecskeméten

Az utóbbi időben több fronton is összemérték tudásukat Jászberény és Kecskemét sportolói. Ebben a vetélkedésben a jászságiak vezetnek, hiszen a kosárlabda csapat után, a röplabdás hölgyek is győztesen hagyták el a küzdőteret.

A Hírős Város sportolói bizonyára nem szívesen gondolnak vissza a jászberényi társaikra, hiszen röpke egy hónap alatt – kétszer a kosarasok, most a röplabdások – mindhárom alakalommal alulmaradtak a sportcsarnokokban rendezett összecsapásokon.

Úgy látszik NB II-es röplabdás lányaink sem akartak lemaradni a kosaras fiúktól, (ők mindkétszer 50 pontos különbséggel nyertek) hiszen ők is sima győzelmet arattak Kecskeméten.

Kecskemét – Jászberényi RK 0-3 (13-25, 17-25, 18-25)

JRK: Kovács Fatime, Kun Boglárka Abigél, Harangozó Evelin, Kecskés Petra Ménkű Bea, Pintér Andrea és Aszódi Diána liberó. Továbbá csereként: Tóth Adrienn, Szívós Ildikó, Császár Dorottya kapott még lehetőséget.

Mint azt László Rita, a hölgyek másodedzője elmondta, egy más összeállítást, formációt próbáltak ki Makai Péter edzőtársával és ez úgy látszik bejött a szombat esti meccsen. Végig a berényi hölgyek irányították a mérkőzést és mindhárom játszmában jobbak voltak a vendéglátóknál.
Hozzá kell azért tenni, hogy - az információk szerint - a hazai csapatból három hölgy is sérült volt és nem léptek parkettára, ill. van egy új igazolásuk is, de ezek szerint Ő még nem szokott össze társaival. Mindezeket leszámítva nagyon kellett ez a győzelem a múltheti kudarc után, akkor ui. a fővárosi TF KRA győzött Jászberényben.
Örömteli viszont, hogy lányaink az ezt megelőző fordulóban a Honvéd-Zrínyi ellen nyertek idegenben, pedig már a házigazdák dörzsölték a tenyerüket, hiszen 2-0 –ra elhúztak. A Makai - László edzőpáros lányai azonban nem adták fel és megfordították a meccset, azaz 3-2 –re győztek a fővárosban. Mivel az első fordulóban Kun Bogiék nyertek nyíregyházi társaik ellen, 2.-ok a táblázaton.

A jövő vasárnap szintén nagy meccsre számíthatunk, hiszen a KÖZGÁZ vendégeskedik majd Jászberényben, akik szintén – hasonlóan a Zrínyihez – kemény ellenfélnek ígérkeznek.
Szurkoljunk tehát lányainknak 21.- én vasárnap a „hűtős” csarnokban 18 órától.