Bronzérmes a jászberényi kosárcsapat!

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken az ezüstéremért játszottak a berényi kosarasok. Ezúttal a Bonyhádi KSE csapata látogatott városunkba, s előzetesen tudni lehetett, abban az esetben lehet meg a második hely, ha legalább öt ponttal nyernek a mieink.

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyA kezdés ennek megfelelően is alakult, hiszen a fiúk igyekeztek az első pillanattól kezdve irányítani az eseményeket, s a szurkolói támogatásnak is köszönhetően jelentős előnyhöz jutottak a hazaiak (32-15).

Törvényszerű, hogy egy ilyen nagyszerű periódus után kisebb visszaesés következik, főleg egy, a bonyhádihoz hasonló gárda ellenében. Ennek megfelelően is alakult a folytatás, azonban összességében így is a JKSE szurkolótábora lehetett sokkal elégedettebb, hiszen így is jelentős előny birtokában készülhettek a második félidőre a berényi játékosok. Félidőben: 55-40.

Kezdetben úgy tűnt, minden a régi kerékvágás szerint alakul, ami a meccs alakuláást illeti, hiszen a nagy akarásnak, szellemes támadójátéknak hála, húsz pont fölé nőtt a záró negyed előtt a vendéglátók előnye (81-58). Érezhető volt, hogy nagyon motiválja a berényieket az ezüstérem megszerzése, s ezzel együtt a visszavágás lehetősége a bonyhádi összecsapást követően, amelyet végül 91-87-re nyertek meg a dunántúliak. Az utolsó tíz perc megkezdése előtt nem tűnt kérdésesnek, hogy sikerülni fog-e majd a hátrányt ledolgozni, mivel a nagy előny mellett a két csapat teljesítménye közötti különbség is feltűnő volt.

Amire nem lehetett számítani, az általános elképedésre megtörtént: bár öt perccel a vége előtt is húsz pontos előnnyel rendelkeztek a jászságiak, ezt követően azonban szinte feltámadtak a vendégek, s lehetetlen helyzetből álltak fel. Előbb Drahos Gábor, majd Godena Ferenc is kipontozódott az utolsó percekben, s az egyre szorosabb eredmény révén folyamatosan nyomás alá helyezték ellenfelüket a bonyhádiak. Elképesztő lelkierőre vall, hogy kilátástalan helyzetből is felálltak a tolnaiak, s bár Horváth Balázs edző "fiai" mindent megtettek annak érdekében, hogy kiszolgálják lelkes közönségüket, végül "csak" két ponttal nyertek (100-98). Bár ezzel az eredménnyel továbbra is őrzi a JKSE a hazai veretlenségét, végül be kell érnie a Jászberénynek a harmadik helyezéssel.

Jászberényi KSE - Bonyhádi KSE: 100-98 (32-15, 23-25, 26-18, 19-40)

Dicséret és gratuláció illeti mindkét együttest, s igaz, hogy azóta jelentős erősítéseken esett át a JKSE, a tavalyi ötödik helyezést követő bronzérem előrelépésre utal. Reméljük, hogy a tendencia folytatódik, s jövőre még feljebb lép a jászberényi kosárlabda!

Jászberényi KSE: Kovács A. 15/6, Wehner Z. 17/3, Godena F. 18, Drahos G. 15/3, Puskás A. 12/3
Csere: Horváth Cs. 6, Likár P. 6, Varga I. 7/3, Visnyei M. 4/3.

Bonyhádi KSE: Rutkai P. 8, Bartha B. 9/3, Tömösváry M. 27/12, Lukács A. 7/3, Kovács B. 11/9.
Csere: Lőrincz V. 20/6, Márkus T. 10/3, Vörös F. 6/6.

Horváth Balázs (Jászberény): Először az egész csapat nevében köszönöm a szurkolók egész éves buzdítását! Döntő tényező volt a mérkőzésen Drahos Gábor kipontozódása, ezt követően összeesett a mezőnyjátékunk, s bár mindent megtettünk annak érdekében, hogy legalább öt pontot megőrizzünk az előnyünkből, végül nem jártunk sikerrel. Nyilvánvalóan keserű a szánk íze egy ilyen találkozó után, azonban hamarosan azt gondolom, örülni fogunk a bronzéremnek is. Ráadásul emellett is voltak idén fontos sikereink, gondolok itt például a Hepp Kupa-győzelemre és az alapszakasz-elsőségre. A folytatást illetően egyelőre nem tudok konkrétumról beszélni, a jövőben derül ki, milyen lehetőségeink lesznek a következő idényben.

Murvai Árpád (Bonyhád): Számunkra mindenképpen nagy sikert jelent az ezüstérem megszerzése! Véleményem szerint amiatt húztak el tőlünk a hazaiak, hogy nem mentek nekünk a közeli dobások, valamint érzékenyen érintett bennünket Morgen Ferdinánd kiesése is. A meccset végül nagyrészt annak köszönhetően tettük szorosabbá, hogy egész pályás letámadást alkalmaztunk, s így jóval több hibára kényszerítettük a jászberényieket, s az ellentámadásaink többségét ki is használtuk. Sok kérdés van még a jövő szezonnal kapcsolatban, egyelőre úgy tűnik, nem várható jelentős mozgás a keretben, így abban reménykedem, hogy legközelebb is sikerül majd a felsőházban szerepelnünk, s ott minél jobb eredményt elérnünk!