Csodálatos győzelem volt!

Ahogy azt már a kezdés előtt biztosan tudtuk, nagyon fontos mérkőzés várt a mieinkre. A szegediek elleni kosármeccsen nagy lépést tehettünk az alapszakasz megnyerése felé vezető úton, s abból kiindulva, hogy kifejezetten rossz játékkal is szoros eredményt értek el a fiúk az idegenbeli mérkőzésen (95-87-es vereség), joggal bizakodhattunk a visszavágás reményében. A remény ezúttal valósággal párosult, s egészen elképesztő játékkal, fölényes győzelmet aratott a JKSE legénysége! Lássuk, hogyan is alakult a találkozó!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyMár a kezdetektől fogva érezhető volt, hogy sokat segíthet a játékosoknak a teltházas közönség, ráadásul a szurkolók fantasztikus hangulatot is teremtettek. Jó érzés látni, hogy immár hetek óta több százan látogatnak a csarnokba.

Az első negyed kissé döcögősen indult, hiszen a feldobást követően a szegediek szereztek labdát, s az első támadásukat ponttal is fejezték be. A nagy lendület egyik fél játékából sem hiányzott, de a védekezésben akadtak problémák. Emellett - ahogy a mérkőzés folytatásában is - többször kimaradtak a hárompontos kísérletek berényi részről, ám így is sikerült minimális előnyt szerezniük a hazaiaknak (24-22).

A rangadó lefolyását döntően befolyásolta a második negyed, amelyet huszonöt ponttal nyertek meg a vendéglátók, s ezzel alapvetően el is döntötték az összecsapást. Ebben a periódusban nagyszerűen mentek a támadás-befejezések, a nagy akarat ezúttal nem végződött nyögéssel, sőt, egyre lehengerlőbbé vált a jászberényiek produkciója - mind a védekezést, mind a támadást tekintve. A félidei eredmény ezek után: 59-32.

A második félidő a történtek után nem hozott sok újdonságot, ám ez a mieink szempontjából egyáltalán nem jelentettt problémát. Az utolsó két negyedben már nem sokat változott az eredmény, a harmadik negyed után huszonnyolc pont volt a különbség, s bár az utolsó percekben a fiatalok is lehetőséget kaptak számottevően nem változott az eredmény.

Ezzel a fantasztkus győzelemmel már pontszámban is sikerült megelőzni a Szegedet, így jó esély van az első helyen zárni az alapszakaszt. Legközelebb jövő vasárnap Szolnokon folytathatják menetelésüket Horváth Balázs edző "fiai", majd a következő hazai meccs az Eger ellen lesz március 12-én (pénteken). Reméljük, a sportbarátok támogatásával ezeknek az összecsapásoknak a végén is jászberényi sikernek örülhetünk majd!

Jászberényi KSE - Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák: 111-85 (24-22, 35-10, 23-22, 29-31)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 6, Wehner Z. 24/6, Godena F. 10, Drahos G. 33/15, Horváth Cs. 8
Csere: Likár P. 18/12, Kovács A. 10, Puskás A. 2, Ménkű T.

Dél Konstrukt-Szedeák: Tanács A. 27, Nyilas I. 13/3, Gémes L. 20, Molnár M. 12/6, Vida M. 12
Csere: Kovács D. 7, Simándi Á. 7/3, Rezák T.

Horváth Balázs (JKSE): "Nagy örömmel tölt el ez a viszonylag nagyarányú győzelem, hiszen sokat dolgoztunk érte. Örülök, hogy a taktikánk bejött, és ezzel nagy lépést tettünk előre, azonban nem szabad elaltatnunk magunkat. Tovább kell haladnunk ezen az ösvényen, hogy elérjük a célunkat! Sokat segített nekünk a rengeteg szurkoló jelenléte, akiknek ezúttal is köszönjük a támogatását!