Döntőben a kosarasok!

Az utóbbi időben többször foglalkoztunk a hétvégén városunkban kerülő Hepp Ferenc-emlékkupa négyes döntőjével. Szombaton délután már nemcsak beszéltünk róla, hanem végre láthattuk is, hogy mire képesek a csapatok! Lássuk, milyen eredmények születtek!

A kétnapos rendezvény szombat délután a B-Beton Bonyhádi KSE - Óbudai Kaszások mérkőzésével kezdődött. A papírforma alapján sima bonyhádi sikerre lehetett számítani, hiszen ellenfelükkel szemben - akik középcsapatot alkotnak a Keleti-csoport mezőnyében - Nyugaton veretlenül vezetik a csoportot. Bár a Kaszások az első és a negyedik negyedben viszonylag jól fel tudták venni a versenyt a tolnaiakkal, azok végül meggyőző teljesítmény nyújtva, megérdemelt győzelmet arattak a fővárosiak ellen, s ezzel elsőként ők jutottak be a vasárnapi döntőbe. Végeredmény: 93-73 (28-20, 24-15, 23-17, 18-21).

Murvai Árpád: "Az utolsó negyedet leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Ebben a periódusban már a zónavédekezést is gyakoroltuk, s bár nem működött igazán jól, szerencsére a győzelem nem forgott veszélyben! A döntőre kiélezett, izgalmas játékot és azt várom, hogy a jobbik csapat nyer!

Peremiczky István: "Őszintén szólva számítottam rá, hogy ilyen arányú különbség is kialakulhat a két gárda között. Mivel félamatőr az együttesünk, tulajdonképpen minden összecsapásra edzőmeccsként tekintünk, de ettől függetlenül természetesen mindig a győzelem reményében lépünk pályára!"

Az első elődöntőt követte a hazai szurkolók számára érdekesebb második, hiszen a Jászberényi KSE mérkőzött meg a Soproni Tigrisek gárdájával.

Szakmailag nehezen értékelhető a találkozó, hiszen már az első negyedet követően eldőlt a továbbjutás sorsa. Ekkor 34-16 állt az eredmény jelző táblán, s a félidőre már harminccal vezettek a berényi fiúk (60-30).

A második félidőben érezhető volt, hogy nincs miért izgulni, hiszen csak az volt kérdéses, mi lesz a számszerű végeredmény. Erre sem kellett túl sokat várnunk, s 112-76-ra nyertek a JKSE kosarasai! A siker értékét tovább növeli, hogy a második félidőben viszonylag sok játéklehetőséghez jutottak a fiatal játékosok is!

A döntőbe jutással az már eldőlt, hogy a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé bejutott a Jászberény, s ezzel együtt egy NBI./A-s csapatot láthat majd vendégül. Már csak az a kérdéses, hogy az először kiírt Hepp Kupát mely csapat nyeri meg idén.

Jászberényi KSE: Mészáros R. 36/15, Kovács A. 21/3, Wehner Z. 8, Godena F. 9, Drahos G. 19/15 Csere: Horváth Cs. 9/3, Visnyei M. 3/3, Fehér D. 2, Jakab P. 5/3, Puskás A., Bárkányi B.

Soproni Tigrisek: Bálint G. 21/6, Poór K. 4, Halász T. 7/3, Posch B. 19, Erdősi Gy. 11/3
Csere: Hidvégi M. 10, Dávid T. 4, Auer P., Balogh M.

Képeink ez utóbbi mérkőzésen készültek:
Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai György