Nagy kár ezért a vereségért!

A rájátszás második fordulójában Veszprémbe látogatott a jászberényi kosárlabda-csapat. Az előzetes esélylatolgatások alapján nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, de abban bíztunk, sikerül győzelemnek örülnünk a találkozó lefújását követően. Sajnos nem ez történt, s a vereség miatt lépéshátrányba kerültek a Bonyháddal és a Szegeddel szemben a srácok. Reméljük, sikerül. Lássuk, hogyan alakult a rangadó!

Ahogy az ezen szinten, ilyen komoly cél esetén érthető, viszonylag kiegyenlített játék jellemezte az első perceket, azonban alig három perccel a kezdést követően már 6-14-et mutatott az eredményjelző tábla. A mieink kapkodó támadás-befejezéseinek, valamint a nem megfelelően kivédekezett hárompontos-kísérleteknek köszönhetően azonban hamarosan már 16-16 volt az állás. A negyed utolsó perceiben bejött néhány tripla a berényieknek, valamint kiemelkedő volt ebben az időszakban a palánk alatti mozgás, s bár a veszprémiek egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, végül minimális vendégelőnnyel zárult ez a periódus (25-30).

A második negyed még komolyabb küzdelmet hozott, mint amivel az első játékrészben találkoztunk. Valamivel türelmesebbek voltak a felek, s így nagyobb hatékonysággal zárultak a dobások. Igen gyorsan mozogtak a játékosok mindkét oldalon, ám ebből a szituációból is a vendégek jöttek ki jobban, s a félidőben 47-44-re a JKSE legénysége vezetett.

A folytatásban még komolyabb munkát végeztek a védőjátékosok, s roppant feszült volt a hangulat a parketten, a játékvezetőknek nehéz dolguk volt. Ez a tény azonban számottevően nem befolyásolta a meccs végkimenetelét, hiszen a záró tíz percet megelőzően még a jászberényi szimpatizánsok örülhettek (67-68). Hiába tettek ebben az időszakban a minél nagyobb előny kiharcolása érdekében Horváth Balázs edző "fiai", mindössze három-hét pont között mozgott a különbség, s az utolsó másodpercekben még tudtak is újítani a dunántúliak.

A záró negyedben sajnos lerombolták a fiúk, amit adtak felépítettek. Érződött a mozgásukon, a dobásukon, hogy fizikailag már nincsenek annyira versenyben az ellenféllel, mint korábban, s emiatt szét is esett a védekezés és a támadás is. Sajnos egyre inkább magukhoz vették az irányítás jogát és lehetőségét a bakonyiak, s roppant taktikusan, s annak ellenére, hogy szinte végig a Jászberény vezetett, megérdemelten arattak győzelmet az egyetemiek

Veszprémi Egyetem - Jászberényi KSE: 99-89 (25-30, 19-17, 23-21, 32-21)

Ezzel jelentősen megnehezítették a saját dolgukat a kék-fehér mezes jászságiak, azonban nem szabad őket temetni! Biztosan mindent megtesznek a fiúk annak érdekében, hogy javítsanak a helyzetükön, s egyértelmű, hogy nem adják fel a bajnoki elsőség lehetőségét!

A szurkolók kiengesztelése kezdődhet a jövő szombati, Nagykanizsa elleni hazai összecsapáson, melyre remélhetőleg minél több szimpatizáns kilátogat majd berényi részről!

Veszprémi Egyetem: Nagy R. 7/3, Faragó P. 41/15, Szabó B. 8, Fekete Cs. 3/3, Pataki Z. 17/3,
Csere: Bovánovics M. 11.

Jászberényi KSE: Mészáros R. 23/9, Wehner Z. 4, Godena F. 16, Drahos G. 29/15, Horváth Cs. 5
Csere: Kovács A. 2, Varga I. 2, Puskás A. 8/3.

Molnár István, a Veszprém edzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam előzetesen, és a meccs igazolta is ezt. Több meccsét is megtekintettük a Jászberénynek, ami alapján arra jutottunk, hogy a végjátékban foghatók meg. Három negyedig most is uralták a találkozót, de a végére elfáradtak, amit sikerült kihasználnunk. Sikerünkhöz hozzájárult az is, hogy jól támadtunk, Faragó pedig extrán játszott. Bízunk a további jó szereplésben, de az A csoport egyelőre anyagiak miatt nem reális.

Horváth Balázs, a Jászberény edzője: Nem bírtuk a végjátékot fizikálisan. Hiába volt minimális előnyünk, a veszprémiek frissebbek és gyorsabbak voltak. Sajnos védekezésben, az egy-egy elleni szituációkban is gyakran alulmaradtunk. A Nagykanizsa elleni mérkőzésre igyekszünk legjobb tudásunk szerint felkészülni, mert azt a meccset mindenképpen meg kell nyernünk!