Nagyszerű hazai siker!

Fotók: Szalai György / Gémesi BalázsFotók: Szalai György / Gémesi BalázsA Sopron ellen elszenvedett egypontos vereséget (88-87) követően ismét hazai pályán léptek pályára a jászberényi kosarasok. Az aktuális ellenfélben a Veszprémi Egyetem gárdáját tisztelhettük. A találkozó megkezdése előtt kíváncsian várta a hazai publikum, vajon sikerül-e a Veszprémben elszenvedett vereséget (99-89) győzelemmel feledtetni. Mint az kiderült, megtörtént a javítás, de ne szaladjunk ennyire előre! Lássuk, hogyan is alakult a meccs!

A mérkőzés a mieink szájíze szerint alakult, hiszen lendületes játékkal kezdtek, ráadásul a palánk alatti, illetve a középtávoli dobások is hatékonyak voltak. Látszott a fiúkon, hogy mindent egy lapra feltéve harcolnak annak érdekében, hogy kikecmeregjenek a gödörből, amibe a két vendégfellépés alkalmával estek, s ezzel javítsanak a sportbarátok hangulatán. Ehhez a bátor és eredményes összjáték mellett hozzájárult Visnyei Marci, a JKSE saját nevelésű játékosa is, aki nagyszerűen élt a szokatlanul sok - huszonhárompercnyi - játéklehetőséggel, és több remek megoldásával gyorsan maga mellé állította az egyre lelkesebb szurkolótábort. Az első negyed után: 36-24.

A második negyedben egy pillanatra meghűlhetett a jászberényiek ereiben a vér, hiszen az első támadást triplával zárták a veszprémiek, azonban az ellentámadás szintén hárompontossal zárult. A negyednek volt ugyan egy megközelítőleg háromperces periódusa, amikor valamelyest visszaesett a berényi védekezés, s ekkor 52-46-ot mutatott az eredményjelző tábla, ám két egymást követő berényi triplát követően ismét kétszámjegyűvé vált a különbség. Félidőben: 59-48.

A harmadik negyed során egyre javuló védekezés, illetve kifejezetten magas hatásfokú hárompontos-kísérletek voltak jellemzőek, melyek egyre bizonytalanabbá tették a dunántúliakat, s ez meg is látszott az eredményen: folyamatosan nőtt a hazai előny, s a záró negyednek már úgy vágtak neki a csapatok, hogy a lényegi kérdések megválaszolásra kerültek. Az utolsó percekben volt, hogy húsz pont fölé nőtt a különbség, s jól jellemezte a csapategységet, amikor egy újabb Visnyei-kosár után felállva tapsoltak a kispadon ülők. Látszott, nagyon akarták a sikert, s együtt örültek a fiúk a csapattársuk sikerének! A számszerű végeredmény: 122-100.

Ez a mentalitás mindenképpen reménykedésre ad okot, hiszen az összetartás elengedhetetlenül fontos a záró két fordulóra - először jövő vasárnapi nagykanizsai vendégszereplés, majd a Bonyhád elleni hazai szezonzáró következik, - melyeket igyekeznek sikerrel venni a berényiek.

Jászberényi KSE: Kovács A. 14/3, Wehner Z. 13/9, Godena F. 13, Drahos G. 39/18, Puskás A. 21/9. Csere: Visnyei M. 9/6, Likár 7, Horváth Cs. 6.


Veszprémi Egyetem: Nagy R. 20/6, Szabó B. 6, Jilling L. 9/3, Pataki Z. 15/3, Faragó P. 29/3.
Csere: Oltárczy M. 6, Bovanivics M. 7/3, Fekete Cs. 8/6.

Horváth Balázs, a Jászberény edzője: Igyekeztünk a lehető legjobban kivenni a játékból a veszprémiek kulcsembereit. Nagyban köszönhető a végül sima győzelmünk a fiatal Visnyei Márton nagyszerű teljesítményének. Igyekszünk a hátralévő mérkőzéseinknek is a legjobb tudásunk szerint játszani.

Molnár István, a Veszprém edzője: Úgy gondolom, hogy kis túlzással élve már a Jászberény felé vezető úton eldőlt a mérkőzés. Kissé csalódott vagyok, mert azt reméltem, hogy jobban össze tudjuk majd szedni magunkat a legutóbbi Szeged elleni vereség után, ám ez főként dekoncentráltságunk miatt nem jött össze.