A berényiek Turán is otthon voltak

A labdarúgó NB III. Mátra csoportjában az utóbbi két fordulót mind Jászberény, mind Tura futballcsapata győztesen fejezte be. Így joggal számíthattunk arra, hogy nagy meccsre lesz kilátás vasárnap délután a turai focipályán. Nos a mérkőzés végére kiderült, hogy a turaiak számára megszakadt a győzelmi sorozat, a berényi alakulat pedig, ismét besöpörte a három bajnoki pontot.

Tura – Jász Sport FC 0-2 (0-1)

Pesti József a következő összeállítású csapattal harcolta(tta) ki a győzelmet Turán:
Papp – Lukácsi, Bárkányi, Krajcsek, Gulyás - Szilágyi, (Bánáti) Székesi, László, (Tatár) Simon – Csőke, (Vaszicsku) Hamar.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti JózsefA mérkőzés elején a hazai pálya előnyét (kicsi volt és borzalmas rossz talajú) próbálta kihasználni a hazai csapat. Kétszer-háromszor is nagy helyzetbe kerültek, de Papp Tamás bravúrjai megakadályozták a labda kapuba jutását. Legalább 20-25 perc kellett, amíg a berényi fiúk valamelyest „akklimatizálódtak” a pályán, de a nagy szél még mindig akadályozta támadásvezetésüket. A 43. percben aztán semmilyen külső körülmény nem hatott Pesti József fiaira, ugyanis Lukácsi beadását Szilágyi mintegy 10-12 méterről a hosszú sarokba helyezte, 0-1.

A 2. játékrész elején ismét a vendéglátók próbálkoztak, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a jászsági alakulat egyre jobban magára talált, – ekkor már a szél is „velük volt” – és az Ő akaratuk érvényesült. Olyannyira, hogy az egyik támadásuk végén, ismét a középkezdésre mutatott a játékvezető. Történt, hogy a 75. perc tájékán, a csereként beállt Vaszicsku – első labda érintésre – Szilágyi szögletét fejjel juttatta a hálóba, 0-2. Ez is lett a végeredmény, hiszen a hazaiak elfáradtak és már nem jelentettek veszélyt Papp kapujá-ra.

Pesti József érdeklődésemre elmondta, hogy az első 25 percet leszámítva elégedett volt csapata játékával.

Jó lenne, ha Gulyás Laciék megőriznék jó sorozatukat, hiszen a jövő szombaton az előttünk egy ponttal álló, azaz a 6. helyen tanyázó Balmazújváros látogat a Jászság fővárosába. Ők egyébként a Balassagyarmatot verték 1-0 arányban a hétvégén.