A tűzifával házalók más mércével mérnek..

Sumák házalók, benzinkúti pofozkodás, biciklis üldözés... a Jászberényi Rendőrkapitányság legfrissebb híreit Hajduné Budai Orsolya sajtóreferenstől kaptuk:

Szerdán a hajnali órákban Jászalsószentgyörgyön, az üzemanyag töltőállomás közelében összeszólalkozott négy férfi. Az egyik személyt többször arcon is ütötte egy másik, majd amikor a sértett elszaladt, ketten üldözőbe vették, viszont mikor a férfi rosszullétre hivatkozott, orvost hívtak segítségére, mentővel Kórházba szállították, ahonnan nem sokkal később távozott. Ekkor visszament a benzinkútra, ahol tapasztalta, hogy a korábban ott hagyott motor-kerékpárján lévő bukósisakját, és motoros kesztyűjét ellopták, valamint a motorból a benzint leengedték. Az okozott kár 30.000,-Ft. A rendőrök a helyszínen tanúkutatásokat végeztek, melynek során megállapították a településen élő két elkövető személyét, akiket otthonukban felkerestek és meghallgattak.

Jászapátin az elmúlt napokban – mint ahogy arról korábban beszámoltunk – több alkalommal előfordult, hogy az utcákon kerékpározók táskáikat, melyek a csomagtartókon voltak elhelyezve, ismeretlen személy onnan kikapta és elvitte. Sajnos a tegnapi napon is ez történt egy helyi lakossal, aki elmondta, hogy biciklijével közlekedett, majd arra lett figyelmes, hogy nagy sebességgel mellé ér egy kerékpáros, és hirtelen megfogta a táskáját, és azzal együtt elhajtott. A sértett megpróbálta követni, azonban egy idő után szem elől vesztette. A táskában személyes iratai, mobiltelefonja és készpénze volt, közel 35.000,-Ft értékben. Az elkövetőről annyit tudott nyilatkozni, hogy kb. 13-15 éves fiatal fiú, kreol bőrű, fekete hajú. Kérnénk, hogy aki az esetekkel bármilyen érdemleges információval tud szolgálni, értesítse a Jászapáti Rendőrőrsöt a (57) 441-009-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es ingyenes segélyvonalat! Továbbá gondoskodjanak arról, hogy a kerékpár csomagtartójában elhelyezett értékeik valamilyen módón rögzítésre kerüljenek!

Tűzifát kínáltak eladásra egy idős, jászberényi lakosnak, aki 130.000,-Ft összegben rendelt 90 mázsát. A három férfi le is pakolta a kért mennyiséget, a pénzt átvették, majd távoztak. Ezt követően megérkezett a sértettnek a fia, aki megállapította, hogy a fa súlya biztosan nem egyezik a kért mennyiséggel, az csak a fele lehet. A Kapitányság csalás miatt eljárást indított az elkövetők ellen. Kérnénk a lakosságot, hogy a hasonló esetek elkerülés miatt idegen személyektől, utcai árusoktól, házalóktól ne vásároljanak termékeket, amennyiben ilyen céllal keresik fel Önöket, értesítsék a Jászberényi Rendőrkapitányságot!