Ismét megbirkóztak a feladattal

Október 10.-én a J-ÁSZ SE fiatal birkózói Kunszentmiklóson az Id.Biró Károly emlékére rendezett emlékversenyen szerepeltek. A 130 induló között ismét értékes eredményeket értek el versenyzőink.

Fiúk, diák I. korcsoportban:

55 kg Száraz Vivien 2. hely

Ifi. Korcsoportban:

100 kg Majzik Tamás 2. hely
Beszteri Ferenc 4. hely

Száraz Vivien rutinszerzés végett indul a fiúk versenyein, sorozatos remek szereplése a sportsikeren túl a női emancipációnak is ékes példája.
Majzik Tamás abban a súlycsoportban bontogatja szárnyait ahol néhány hete Kiss Balázs a dániai Herningben világbajnok lett.

A két fiatal versenyző eredményei és a szakosztályban folyó tudatos építkezés, aminek a sportág szeretet, a szakmaiság és egymás kölcsönös segítése az alappillérei, bizonyítéka annak, hogy a legnehezebb időkben is van mód a megújulásra.

Majzik Tamás, Száraz Vivien és Beszteri Ferenc ezúttal is bizonyítottMajzik Tamás, Száraz Vivien és Beszteri Ferenc ezúttal is bizonyított

A birkózás általános fizikai fejlesztő hatása mellett a jellemet is pozitív irányban befolyásolja és mára bebizonyosodott, hogy a széles skálájú küzdő ágazatok alapját is képezi, ezért a jövőben a szakosztály nyílt edzéseket fog szervezni, ahol a sportág olyan jeles edzőitől mint Németh Nyiba Sándor lehet majd a szabadfogású technikákat elsajátítani.

Az egyesület további tervei közt szerepel, hogy saját versenyzői mellett az érdeklődők számára is lehetővé tegye a legmodernebb sportegészségügyi, sport táplálkozási és a sportolói karriertervezéssel kapcsolatos képzéseit, amelyekkel a szülőket és versenyzőket szeretné a felelősségteljes sportolásban segíteni.

Hétfőn, szerdán és pénteken 17 órakor a gimnázium emeleti konditermében várják a birkózás iránt érdeklődőket.

Kovács György
az egyesület elnöke