Tatabányára került a kupa. Vagy Szegedre. Vagy ki tudja...

Mi már soha sem tagadhatjuk le, hogy jászok vagyunk (persze nem is akarjuk) hiszen az elmúlt hétvégén a lovasok mellett, a görkorisok is a JÁSZ Kupáért szálltak harcba a jászberényi görkorcsolya pályán. A Jászberényi Nyár 2009. évi programsorozatának már több éve része ez a rendezvény is, amely az idén egyben a Magyar Junior Bajnokság és a Magyar Kupa második fordulója is volt.

Az előzetes latolgatásoknak megfelelően az utánpótlás korosztályoknál - ahol 75 versenyző szállt be a küzdelembe -Tatabánya és Szeged görkorisai vívták a legnagyobb csatát, ám nekünk is termett egy arany és négy ezüst.

Az Utánpótlás Magyar Bajnokság 2009. évi csapatversenyében végül a tatabányaiak diadalmaskodtak, legalábbis a versenybíróság által hozzánk eljuttatott dokumentumok szerint, azaz:

1. TDKE 137
2. Tornádó Team Szeged 117
3. KDSE Szombathely 65
4. JSE 36
5. KDE Szeged 33
6. MKSE 1

A szegedi Tornádósok a fenti listával valószínűleg nem teljesen értenek egyet, legalábbis honlapjuk tanúsága szerint, ahol a következő kommentet írja a csapatot kísérő edzőnő:

… mindenkinek köszönöm az egész napos békés és mindenekelőtt higgadt kitartását. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, s nagyon nem is csalódtunk. Országos Bajnoksághoz méltatlan szervezést, fejetlenséget, következetlenséget, általános információhiányt és a sportszerűtlenül kikozmetikázott csapatvégeredményt viselte méltósággal szülő s versenyző egyaránt.

A versenyek részletes eredményeit az alábbi címen közzé is teszik, (www.hungaroskate.hu/images/eredmenyek/protokoll/junior_ob_2009_vegeredme... ) náluk azonban, a csapatverseny végeredményénél a következő sorrend olvasható:

1., TORNÁDÓ TEAM SZEGED 274 pont
2., TDKE 341 pont
3., KDSE SZOMBATHELY 58 pont
4., KDE SZEGED 88 pont
5., JSE 92 pont
6., MKSE 0 pont

Itt meg az a gond, hogy bizony a pontszám és a helyezés sorrendje nincs igazán összhangban.

Görkorcsolya legyek, ha értem…

Ez az apró káosz azonban ne zavarjon bennünket abban, hogy végignézzük a mieink szereplését. Egyéniben a következő jászberényi vonatkozású eredmények születtek:

Fiúk - Junior-D

15. Fecske Bálint

Junior-E

1. Novák Áron
2. Tiborcz Dániel

Leányok - Junior-C

2. Kis Virág
5. Pataki Anna
7. Járomi Cintia

A váltók eredményei:

Váltó E-F kategória

2. JSE (Novák Áron, Tiborcz Dániel)

Váltó C-D kategória

2. JSE (Járomi Cintia, Kis Virág, Pataki Anna)

Az Amatőr Bajnokság futamaiban, ahol összesen 78 indulót regisztráltak, a jászberényiek a következő eredményeket érték el:

Férfi - E/1 - 2. Tóth Áron, 3. Sárközi Kristóf, 5. Tóth Dávid, 6. Fecske Máté, 7. Sisa Patrik József, 8. Meleg Bence, 9. Trájer Szabolcs, 10. Demeter Ádám, 11. Nyitó Máté

Férfi - D - 1. Kis Tibor, 4. Felber Ákos, 6. Kovács Kornél

Leány - F - 3. Tóth Emese, 6. Felber Dóra, 7. Tiborcz Dóra, 8. Lázár Lilla

Leány - E/1 - 1. Túri Anna, 2. Buck Judit, 3. Kis Virág, 5. Czinege Vanda, 7. Cigány Hella

Leány E/2 - 1. Szőcs Dorottya, 2. Kovács Kitti

Leány - D - 1. Szalkai Dóra, 2. Forgács Dorka, 3. Szilicei Rebeka

Leány - C - 2. Birkás Dorina, 3. Cseh Liliána

Leány - A - 1. Szalkay Kitti