Nyílt válasz Kocsán László úrnak

Nemrég közzétettük oldalunkon Kocsán László nyílt levelét, melyet az Érpart megválasztott önkormányzati képviselőihez, Nagy Andráshoz és Szatmári Antalnéhoz írt. (Az írás jelen cikkünk végén ismét olvasható). A képviselő asszony azon melegében válaszolt az írásra, alábbiakban pedig Nagy András válaszát közöljük...

Tisztelt Kocsán Úr!

- Köszönöm a gratulációját a képviselővé választásomhoz. Körzeti képviselőként a választók bizalmából már ötödször kaptam meg ezt a megtisztelő feladatot. Így hát tudom, hogy ez mekkora felelősséget is jelent. Ez alkalommal 574 szavazó bizalmát nyertem el. Viszont tudom, hogy október 4-étől már a teljes körzet lakossága, 2386 felnőtt és gyermekeik várják el tőlem a tisztességes munkát.

- A választási kampányban, miután többször bejártam a körzetet, a 2. számú választókerület lakóihoz eljuttattam egy tájékoztató levelet. Abban írtam a következő négyévi képviselői terveimről is. Az Érpartról konkrétan a következőket írtam. „- Az Érparton a szolgáltatások javítását és az egyre színesebb civil közösségi tevékenység – kultúra, sport, szórakozás – erősödését támogatom.” Itt akár meg is állhatnék, hiszen ezzel elismertem az Érpart izmosodó közösségét, másrészt kinyilvánítottam a támogató szándékomat. Feltétlenül szeretném azonban Önt is és az érparti lakosokat is megtisztelni azzal, hogy illendően részletes választ írok.

- Nem osztom azon aggályát, miszerint sajnálatos az, hogy a valóban sok szempontból egységes érparti városrésznek két önkormányzati képviselője is lett. Hiszem, hogy Szatmári Antalné képviselőtársammal összefogva erősebb érdekérvényesítést tudunk kifejteni, mint egyetlen képviselő. Éppen az Ön által említett témákban is, így pl. a csatornázás, úthálózat fejlesztés, lakóövezeti védelem terén. Szatmáriné asszonnyal 16 éve vagyunk jó munkakapcsolatban. Minden jelentősebb önkormányzati ügyben eredményesen tudtunk együtt dolgozni, nem csak a területszomszédság okán.

- Látva az első, nagy ívű Érpart Fesztivált és mostanában többször is arra járva, nekem is az a véleményem, hogy a „cirkuszteret” nem lenne jó beépíteni. Az ott élők javaslataival, elképzeléseivel és tenni akarásukkal, velük közösen kell azt alakítani.

- Csodálattal és őszinte tisztelettel jártam körbe az Önök - a szó legnemesebb értelmében vett civilek - által megrendezett Érpart Fesztivált. Elsőként a programok, látnivalók sokasága, sokszínűsége fogott meg. De igazán a nézők, résztvevők hatalmas tömege nyűgözött le. Ehhez Önnek és Ön által a többi önzetlenül összefogó szervezőnek, segítőnek akkor is gratuláltam és most is az elismerésemet fejezem ki. Már akkor látszott, hogy az embereknek nagyon tetszett a rendezvény és igénylik jövőre is. Természetes, hogy készséggel támogatjuk képviselőtársammal együtt.

- Magam is látom, hogy az Érpart városrész olyan új kihívásokat is állít elém, mint amilyenekkel a város belső részein eddig nem találkoztam. De nem látok közöttük leküzdhetetlent. A lakosság igényeit, véleményét megismerve tovább tudunk haladni. Ezek mielőbbi összegyűjtésére fogunk törekedni. Közösen rendezünk majd érparti fórumokat, tartunk ott beszámolókat. Élő munkakapcsolatot akarunk kialakítani az Érpart lakosságával is. A leveléből közvetetten kicsendülő alkotó és közreműködő készség, együttműködési szándék máris biztató. Azt köszönjük és a jövőben is kérjük. Úgyszintén minden ott lakó véleményét, a közös szándékok megvalósításában való részvételét kérjük és várjuk, akik a szívükön viselik az Érpart jó irányú fejlődését. Mi ezen leszünk, hisz ezt is vállaltuk.

- Levelét és nemes szándékait ismételten megköszönve máris kérem, hogy alakítsuk ki a kapcsolattartás és az információ csere megfelelő módjait!

Tisztelettel önkormányzati képviselőjük: Nagy András.

Kocsán László írása az alábbi linken olvasható:

http://jaszberenyonline.hu/hirek/hirek/koezelet/nyilt_level_2_es_es_7_es...