Majdnem megúsztuk…

Két napot kellett volna kibírnunk, de nem ment. Pedig majdnem kimaradtunk belőle és megúsztuk, hogy részt vegyünk abban az időről-időre nyakunkba szakadó szükséges rosszban melyet választási kampánynak hívnak. Most meg belekeveredtünk. Pedig nekünk a politika terepén - de tán máshol is - leginkább csak annyi a dolgunk, hogy elmondjuk mi történt. Hírt adjunk róla.

Fotóval, írással. Mondhatunk persze véleményt is ha akarunk, megfelelő helyen és módon, de most, ezekben az időkben egy híreket közlő médiumnak szerencsés egyenlő mércével mérni. Feltéve, ha függetlennek nevezi, és ehhez tartani is szeretné magát.

Most azonban azt látjuk, hogy az újonnan megjelenő KisVárosKép címlapját a jászberényonline cikke uralja. Ami nem lenne baj, ha nem bökné szemünket két apró dolog. Az újság egyértelműen kampánykiadvány, melyben nem igazán kellene nekünk semmilyen szinten megjelenni. Nagyon nem. Úgy meg pláne nem, hogy a cikkhez mellékelt fotókat még kommentekkel is látják el. Azt írja bevezetőjében az újság, hogy ha tavasszal a falakat átfestjük, attól a lakás még a régi marad. Ebben a lakásban azonban a jászberényonline nem szeretne tapéta lenni.

Az ellen soha semmi kifogásunk nincs, ha valaki átveszi írásainkat, fotóinkat és – a forrás megjelölésével – továbbközli azokat. Örülünk neki.A politikai csatározásokban azonban ilyen formán nem kívánunk részt venni. Sem politikus-politikus, sem újságíró-politikus egymással szembeni mérkőzéseiben nem akarunk a pályán lenni. Mert nekünk nem ott a helyünk, hanem a nézőtéren és (kibicnek semmi sem drága) onnan közvetíteni, odamondogatni. A meccset azonban játsszák le azok ott a pályán.

Épp ezért szeretnénk, ha ennek a szerencsétlen esetnek nem lenne folytatása, így pártszínektől függetlenül minden párt-sajtó-munkást megkérünk, hogy kampánycélokra a jövőben semmi módon ne használjon a tulajdonunkat képező fotókat, írásokat, még ha oda is írja, hogy értékítéletünk nem feltétlenül egyezik a kiadványéval. Hát nem...