Hevesen javítottak

A múlt héten igen rossz játékkal rukkolt ki a jászberényi NB III-as focicsapat, hiszen – mint mi is megírtuk – hazai pályán „véreztek el” a fiúk. E hétvégén az volt a kérdés, hogy kiheverték-e Pesti József fiai a hazai fiaskót, hogyan fociznak majd Hevesen? Úgy látszik minden rendben volt, hiszen főleg a második félidei teljesítményük, győzelmet eredményezett.

Heves – Jász Sport FC 1-3 (1-1)

A berényi gárda a következő játékosokkal gyűjtötte be a három pontot:
Papp – Vaszicsku, Bárkányi, Krajcsek, Lukácsi – Szilágyi, (Tar G.) Székesi, Tatár, (Pomázi) - Gulyás, Csőke, Hamar.

Nem igazán alakult jó számunkra a mérkőzés eleje, hiszen már a 8. percben megrezdült a berényi háló, egy ritkán látható potyagól után. Történt ui. hogy Papp Tamás „felszabadító rúgása” után a labda egy hevesi csatárra pattant, onnan pedig saját kapujába, 1-0. Kisvártatva ismét meleg helyzet alakult ki Papp Tamás kapuja előtt, de a tapasztalt Lukácsi nagyon jól helyezkedett és a gólvonalról vágta ki a játékszert, pedig az ellenfél túlerőben azaz 3:1-ben rohamozott. Ezzel úgy nézett ki elhárult a „légi veszély” és következhettek a jászságiak támadásai.

A támadások egyike aztán a 31. percben gólt is eredményezett, amikor Gulyás átadásával Csőke kiugrott, a labdát elgurította a hevesi portás mellett, ami ugyan a hálóba tartott, de félő volt, hogy a sárba elakad. Hamar Ádám viszont résen volt és biztos, ami biztos alapon becsúszva, a hálóba kotorta a labdát, 1-1.

A 2. félidőben is tetszetősen játszottak fiaink, helyzetük is volt, de a góljukra a 77. percig kellett várni. Ekkor Csőke remekül indította Bárkányit, aki átemelte a kapus felett a labdát, Szilágyi időben érkezett és máris rezgett a hazai háló, 1-2.
A hosszabbítás 91. percében „időhúzásképpen” Pesti József becserélte élete első NB III-as meccsére Tar Gergőt, aki nagyon gyorsan meghálálta a bizalmat, hiszen egy „forintos” labdát tálalt Hamar Ádám elé. Csatárunk elhúzta a kapus mellett a játékszert, ő meg kétségbe esésében, elhúzta Ádám lábát. A játékvezető ezt természetesen piros lappal honorálta. A sértett, azaz Hamar pedig belőtte a jogos 11-est, ezzel kialakítva az 1-3 –as végeredményt.

Pesti József a mérkőzés után elmondta, hogy ezúttal jól játszottak a fiúk, nem ívelgették a kapu elé a labdát, - mint a múlt héten - hanem igyekeztek azt megjátszani, aminek meg is lett az eredménye. Végig esett az eső de a kitűnően előkészített pályán (a kapuk előtti részt kivéve) nem igazán kellett a sarat dagasztaniuk a játékosoknak.
Tar Gergőt nagyon dicsérte, hiszen „öreg rókákat” megszégyenítő labdát adott Hamar Ádámnak, aki mint írtam gólra váltotta azt. A másik csere Pomázi, szintén ifista Ő berényi illetőségű, Tar Gergő pedig nagykátai fiatalember, aki a REAC ifiben is megfordult korábban.

A következő héten két meccset is játszanak majd Lukácsiék. Szerdán Szajolban vendégszerepelnek, ahol a Magyar Kupában a főtáblára kerülés a cél. Szombaton pedig 17 órakor bajnoki meccsen, Gyöngyös legénységét fogadják.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József