Már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa

A Gyöngyös elleni mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy mindenki hazai győzelemre számít, hiszen a vendégcsapat szerényebb helyezéssel és eredményekkel rendelkezett az eltelt 22. forduló után. Nem csalódtunk, a berényi focisták könnyedén győztek.

Jász Sport FC - Gyöngyös 4-0 (2-0)

A mintegy 140-150 néző előtt lezajlott mérkőzésen a következő játékosok hozták a kötelező győzelmet:

Papp - Vaszicsku (Móczó, 56.), BÁRKÁNYI, Krajcsek (Pomázi, 80.), LUKÁCSI - Székesi, Szilágyi, Határ, GULYÁS (Gál, 87.) - Csőke, Hamar.

Jól kezdődött a mérkőzés hazai szempontból, hiszen már az 5. percben megrezdült a vendég-háló, miután Gulyás elment a baloldalon és beadását Szilágyi a jobbösszekötő helyéről, a bal alsó sarokba vágta, 1-0. Mintegy öt perc múlva nőhetett volna az előny, de Gulyás beadását a fiatal Csőke elhamarkodottan mellé lőtte.

A 40. perc tájékán aztán sikerült növelni az előnyt. Hamar egy csellel tisztára játszotta magát és a kilépő Szén mellett a kapu bal oldalába helyezte a labdát, 2-0. Az első félidő előtt néhány perccel Papp Tamást is tesztelték a gyöngyösiek, ám Ő biztosan fogta Takács szabadrúgását.

A 2. félidő elején Papp Tamás ismét lehúzta a rolót, hiszen kétszer egymásután bravúrral mentette kapuját. Először egy közeli lövést ütött ki, majd az ebből eredő fejest is hárította.
Az 55. perc táján pedig Csohány próbálkozott, de lövése mellé szállt. Rá egy öt percre Molnár tört egyedül a berényi kapura, ám az utolsó pillanatban Bárkányi mesterien szerelte. Ezzel el is fogyott a vendégek puskapora, jöttek a berényi fiúk.

Először Szilágyi több védőt is becsapott, majd kilőtte a jobb alsót, 3-0. A 86. percben pedig Hamar Ádám állította be a végeredményt. 22 méteres szabadrúgása a sorfalról lepattant és ismét hozzá került a labda, Ő egyből lőtt és a vendégportás Szén, máris kereshette a hálóba a játékszert, 4-0. A meccs után Ádám elmondta, hogy a két találatával már összesen 6 gól az előnye a többiekkel szemben, tehát úgy néz ki, érik a gólkirályi cím.

A meccset végignézve azon tűnődtem, hogy szerdán Szajolban - Magyar Kupa meccsen - hogy kaphattak ki Gulyásék 1-0 –ra, hiszen e szombati bajnokin könnyedén nyertek, szinte egy edzőmeccsnek tűnt az egész 90 perc.

A meccs után Pesti József edzőnek is hasonló volt a véleménye, kellemes ellenfélnek titulálta a Gyöngyöst, győzelmük még ilyen arányban is megérdemelt – mondta a lefújás után néhány perccel.

A krónikához még mindenképpen hozzátartozik, hogy Budai Balázs játékvezető jól tartotta kézben a meccset, egyetlen egy sárga lapot sem osztott ki, helyette mindig megbeszélte a játékosokkal, hogy ki mit hibázott és úgy látszik ez bevált.

Nem sok pihenőt kapnak Lukácsiék, hiszen szerdán 17 órakor egy korábban elmaradt meccset pótolnak, amikor majd Putnok lesz a vendég Jászberényben.