Putnok felé lejtett a hazai pálya …..

Szerdán a tavaszi 2. fordulóból elhalasztott NB III-as labdarúgó mérkőzést pótoltak Jászberényben. A vendégek a jó erőkből álló és a 3. helyen tanyázó putnoki focisták voltak.

Nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt a hazai publikum és a játékosok eltervezték, hiszen az ellenfél már a 10. percben 2-0-ra vezetett. Az embernek az volt az érzése, hogy a hazai pálya valahogy Putnok felé lejt, ugyanis a játékvezető a hazaiakkal szemben nagyon szigorú volt, a vendégekkel szemben pedig egyáltalán nem. Bizonyíték, erre a 2. gól is, ami 11-esből esett. Az ellenfél edzője és kapusa is elismerte, (magánbeszélgetés közben) hogy ez egyáltalán nem volt az! Továbbá az ellenfél egyetlen egy lapot sem kapott, (ha jók az információim), a berényiek pedig többet is, sőt még pirosat is, kettőt. A 30. percben ugyanis Papp Tamás egy kiugró védőt úgymond elkaszált, ezért egy piros lappal honorálta Őt a sípmester és természetesen a 11-es pontra mutatott. Ezt Székhelyi nehezményezte, ezzel Ő is megváltotta „belépőjét” a zuhanyzóba. Innentől kezdve aztán, nem csoda hogy a putnokiak vitték haza a három pontot. Mentségünkre legyen mondva kettős emberhátrányból is betaláltunk Hamar és Móczó révén.

Jász Sport FC – Putnok 2-6 (0-3)

A meccs végén nem találkoztam olyan emberrel, (vendéggel sem) aki egy kicsit is a bírókat védte volna, sőt …. Tulajdonképpen a putnoki alakulattal semmi bajunk, hiszen Ők tették a dolgukat, fociztak. A játékvezetés a nagy szigorúságával nem őket akarta „favorizálni” hanem ez egészen másról szólt, mint megtudtam. Néhány törzsszurkoló ugyanis elkezdett játszani a szavakkal, amiből néhányat megjegyeztem:
….. ezen a meccsen is folytatódott a Jászberény kontra Balassagyarmat „mérkőzés”!
….. a játékvezető és asszisztensei szinte végig „büntették” Berényt, hiszen Nógrádból jöttek ….. nem engedve ezzel, hogy Berény megelőzze Gyarmatot

Ezeket a találgatásokat már rég meg lehetett volna előzni, két apró dologgal: pontot tenni a fent jelzett mérkőzés végére, ill. máshonnan küldeni a játékvezetőket.
Mert lehet, hogy szegényeket bíráljuk, pedig ők csak vezették a meccset, ahogy szokták, a szurkolók meg bekiabáltak mint máskor, ahogy szokták.

Én csak annyit tennék hozzá a játékvezetők ténykedéséhez, hogy a vendégkapus sportszárának színét (hasonlított a berényi mezhez) a 2. félidő elején fedezték fel, állt a meccs is emiatt. Nem nagy dolog, – ezzel nem lehet meccset nyerni – de így utólag már nevetségesnek tűnik az egész felhajtás.

Szombaton Egerbe utazik a berényi gárda, azt hiszem nagyon hiányozni fog a két kiállított játékos.