Baseball: kettős győzelem

A hétvégén dupla fordulót játszott a Jászberény Stinky Sox csapata. Szombaton idegenben, Budapesten a Hungarian Astros ellen, vasárnap pedig hazai környezetben a sereghajtó Nemesvámos Sharks ellen mérkőzött meg a jászberényi csapat.

A szombati mérkőzés igazán nagy csatának ígérkezett, hiszen az idei szezonban már két mérkőzést is vívtak a csapatok, és 1:1-re állt a mérleg. Az várakozásoknak hűen valóban izgalmas mérkőzés kerekedett, a csapatok a mérkőzés feléig fej-fej mellett haladva szerezték pontjaikat, azonban az iramot jobban bírta a 'berényi csapat, így a mérkőzés végéig több pontot nem engedett szerezni az ellenfélnek, ellenben 4-et beütött a Stinky Sox.

A végeredmény: Hungarian Astros- Jászberény Stinky Sox 2:6

Képek a Galériában! Fotó:Szalai GyörgyKépek a Galériában! Fotó:Szalai GyörgyA vasárnapi hazai mérkőzésen könnyebbnek tűnt a helyzet, hiszen Nemesvámos ellen idén mindkétszer a győzelemnek örülhettünk, ez most is bizakodásra adott okot. Így is kezdődött a találkozó, a Stinky Sox már az első játékrészben 3:0-ás vezetést szerzett, a másodikban pedig a Sharks három pontjára mi néggyel válaszoltunk.

Ezután a hatodik inningig mindkét csapat remekül védekezett, de ekkorra a nemesvámosi csapat felzárkózott, s a vezetést is átvette. Nem ijedt meg ettől a hazai csapat, támadásban ismét rákapcsoltunk, és rendre ütöttük az ellenfél labdáit, a védelem pedig gyönyörű megmozdulásokkal hárította a támadásokat.
A végeredmény: Jászberény Stinky Sox-Nemesvámos Sharks 11:8

A két mérkőzés alapján összességében kiemelendő, hogy Bagyinszki Tibor és Csík Adrián dobó pozícióban ismét remekül teljesítettek, Elekes Péter fogóként is megállja a helyét, az ifjú Kántor Patrik először mutatkozott be dobóként felnőtt tétmeccsen, s kitűnő mérleggel zárt, a másik ifjonc
Horváth Gábor magabiztosan fogott labdát hátsó védőként veszélyes szituációban, Veleczki Viktor pedig remek ütőteljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban.

Az alapszakaszból már csak egyetlen mérkőzés van hátra, ami július 4-én 15:00 -tól Jászberényben lesz, és az Érd Aeros ellen mérkőzik meg a Stinky Sox.

Amenniyben ezt a mérkőzést is győzelemmel zárja a csapat, akkor biztosan másodikként zárja az alapszakaszt, de egy esetleges vereség esetén is csak csekély esélye már van annak, hogy rosszabb helyen végezzen.

Képek a Galériában! Fotó: Szalai GyörgyKépek a Galériában! Fotó: Szalai György