Már biztos a rájátszás

Bár az alapszakasznak nincs még vége, de kijelenthetjük, biztosan bejutott a baseball NBII őszi rájátszásába a Jászberény Stinky Sox. Az előző heti vereség után, a szombati idegenbeli mérkőzésen, Nemesvámoson szerepelt a csapat.

Az idén csak botladozó Sharks ellen már az első játékrészben sikerült 4:1-es előnyt szerezni, ami igencsak jól jött, hiszen a csapatot tizedelő sérülések miatt nem teljesen a megszokott összeállításban álltunk fel. Fogó pozícióban Elekes Péter mutatkozott be, aki annak ellenére, hogy számára idegen helyen játszik, egészen kitűnően segítette a dobót, Csík Adriánt.
A Debrecenből igazolt Bánkuti Mihály is kezdi felvenni az NBII iramát, hiszen 4 ütéshez állásból háromszor sikerült is eltalálnia, ezzel segítve a futókat a pontszerzésben.
De nem csak Bánkuti jeleskedett ütésben, hanem kivétel nélkül az egész csapat, hiszen az ötödik játékrész végén már 8:2 –re vezetett a Stinky Sox.

Azonban ahhoz, hogy ne szerezzen az ellenfél pontot, jól működő védelemre is szükség volt, ezt biztosították többen is. A hátsó védőknél Kerék Sándor két magasra ütött labdát is megfogott, a belső védőknél pedig volt egy Bánkuti- Veleczki- Szudi összjáték, amivel dupla kiejtést értek el, ezzel akadályozva a Nemesvámosiak pontszerzését (valami olyasmi, mint az alábbi videón: http://www.youtube.com/watch?v=IR7CCvrZAt4 ).

A nyolcadik inningre már 12:4-re növeltük az előnyünket. Ekkor Csíkot Bagyinszki Tibor váltotta a dobódombon, aki biztosan végezte a dolgát, csak egyetlen pontot tudott szerezni a nemesvámosi csapat, ezzel beállítva a végeredményt, Nemesvámos Sharks – Jászberény Stinky Sox 5:12.

Ezzel a győzelemmel jelenleg második helyen áll a berényi csapat. (Bár a budapesti Astros-szal azonos győzelem- vereség aránnyal állunk, de az egymás elleni eredmény egyenlőre nekünk kedvez.)

A jelenlegi tabella:

1 Sopron Westwind 9meccs, 7gy, 2v
2 Jászberény Stinky Sox 9meccs, 5gy, 4v
3 Hungarian Astros 9meccs, 5gy, 4v
4 Érd Aeros 8meccs, 4gy, 4v
5 Nemesvámos Sharks 11meccs, 2gy, 9v

Az alapszakaszból három mérkőzés van még hátra, június 20-án Budapesten az Astros-szal, június 21-én 11 órától Jászberényben a Nemesvámossal mérkőznek meg a fiúk, majd az eső miatt elmaradt Érd elleni hazai találkozót pótolják, aminek a dátuma még egyeztetés alatt van