Ismét labdarúgóedzőt gyászol a Jászság ….

Nem is oly régen Bíró Istvántól búcsúztunk, sajnos most egy újabb labdarúgó edzővel lettünk szegényebbek. November elején „Tragédia az abádszalóki focipályán” címmel adtunk hírt Mérten János haláláról, aki röviddel csapata mérkőzése után, életét vesztette. Ezt akkor, Rédei István Jánoshida ificsapatának edzője kommentálta, ezen az oldalon.

A sors szomorú fintora, hogy azóta István is eltávozott közülünk, akit 53 éves korában kedden hajnalban érte a halál.

Rédei István pályafutását a Jászberényi Vasasnál kezdte. Már fiatal korában bekerült a felnőtt csapatba, ahol támadó középpályásként futballozott. Focicipőjét aránylag hamar szögre akasztotta, majd néhány év múlva, mint utánpótlásedző tért vissza a futballpályára. A Jászberényi SE színeiben, több utánpótlás korosztályt is az első helyre vezényelt. Továbbá a kiemelt bajnokságba is bejutott az általa vezényelt fiatal gárda. Tavaly Jánoshida megyei I. osztályban szereplő ifjúsági csapatnál vállalt szerepet, ahol már az első évben bajnokcsapatot épített.

Ismeretségünk kb. 5 éve vált szorosabbá, amikor Dézsi Zolit váltottam a helyi rádió sportműsorában. Emlékszem sokat találkoztunk a röplabda pályán, ahol Liána lányának szurkolt. Első interjúját a sportpálya edzőpályáján készítettem vele, ahol legjobb barátjával Czigány Zolival dirigálta ifjú focista palántáit, akik rajongással beszéltek mindkettőjükről.
Valahányszor lejátszottam - az éppen aktuális - vele készült interjút, mindig felhívott és a következőket mondta minden alkalommal, valahogy így: „Köszi Tibor rendes vagy, hogy szóltál a gyerekekről” .

Ezt tette a nyár elején is, amikor a Trió Tv-vel jelen voltunk a jánoshidai ünnepségen, ahol Mészöly Kálmán társaságában adták át az aranyérmeket „fiainak”. Lelkes gárdája ma is az ifjúsági csoport élén áll, és remélhetőleg ismét megnyerik majd a bajnokságot.

Sajnos István ezen az ünnepségen már nem tud részt venni. Pedig: …ha pénteken, amikor rosszul érezte magát, felkeresi orvosát.., ha vasárnap a haverok, akik állapota felől érdeklődtek, rá tudják beszélni, hogy irány a kórház …..ha legjobb barátja Zoli, hétfőn hamarabb be tudott volna jutni lakásába … talán most is közöttünk lenne. De sajnos, a „ha”-val kezdődő mondatok már senkin sem segítenek.

Rédei Istvánt saját halottjának tekintette a Jánoshidai SE és a Jászberényi SE labdarúgó utánpótlás szakosztálya is, akik sok-sok sportbaráttal együtt, pénteken kisérték utolsó útjára. Istvánt a barátok mellett, két lánya Réka és Liána, ill. édesanyja gyászolja.