Zöld út az NB III-ba

Az már rég köztudott, – magunk is többször hírül adtuk – hogy Jászberény labdarúgó csapata búcsút mondott a Nemzeti Bajnokság II. osztályának. Így nem maradt más választás, mint az NB III-as indulás lehetősége. Nos annak rendje-módja szerint be is adták a nevezést, ám a részvételhez szükséges dokumentumok közül még hiányzott egy-két fontosabb darab. Valami az utánpótlás csapat szerepeltetésében nem volt egészen egyértelmű, így az MLSZ hiánypótlásra kötelezte a berényi vezetést.

Ehhez tudni kell, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat vezetői nem igazán kebelbarátok kis városunkban. Így nem csoda, hogy a nevezést illetően is súrlódás támadt. Jászberényben ugyanis olyan rendszer működik több éve, hogy az önkormányzati támogatást külön - külön kapja a két szakosztály. Természetesen a harmadik vonalban is szerepeltetni kell három utánpótlás csapatot, így a kívül álló számári egyszerűnek tűnt a dolog, vagyis mindkét szakosztály szerepeljen a megfelelő helyen. Ám ezt a mindig vitában álló két fél nem igazán így gondolta.

Hallgassuk először Váczi Gyulát, a felnőtt labdarúgást működtető gazdasági társaság egyik vezetőjét:

No jó, talán igaza is van. De mit mondott Hályos István az utánpótlás szakág mb. vezetője…

Ez sem hangzik rosszul, főleg az utolsó mondatok figyelemre méltóak.

Sokan reméljük, hogy megszűnik végre a kardcsörgés, hiszen végül is a megállapodásig eljutottak, remélhetőleg a szerződés is megköttetik a két fél között. Mindenesetre Váczi Gyula minden hiányzó dokumentumot eljuttatott az MLSZ felé.

A mai napon faxon megérkezett az MLSZ válasza, ami röviden arról értesíti a JSE vezetését, hogy minden pontban megfelelő a nevezés, így nincs akadálya annak, hogy a jászberényi labdarúgók az ősztől az NB III-ban szerepeljenek. Természetesen a csoportbeosztást és a sorsolást még nem postázták, de az is megérkezik amikorra kell.

A sok huzavona ellenére a felnőtt csapat azért elkezdte a felkészülést az őszi szezonra, de még nagyon kevesen állnak rendelkezésre, hiszen az ismert fiatalok mellett, a nagyok közül: csak Papp, Vaszicsku, Lukácsi, Móczó, Gulyás és Bárkányi edz a csapattal. Váczi Gyula azt is elmondta még, hogy Vácon és Diósgyőrben tárgyal a napokban és remélhetőleg születik olyan megállapodás, hogy 5-7 játékos a berényi gárdát erősíti majd.

Az edzői feladatok ellátására Pesti József ismert pálya- és kapusedzőt kérték fel, segítője pedig minden bizonnyal Tasi Zoltán lesz.