Visszavágtak Ózdnak….

Az NB III. Mátra csoportjában szereplő jászberényi labdarúgó csapat az ősszel – nagy meglepetésre – 3-1-es vereséget szenvedett, hazai pályán az ózdi focistáktól. Sokan kíváncsian vártuk, ugyan sikerül-e kiköszörülni a tavaly őszi csorbát, annál is inkább, mert a múlt héten még csak kapura sem sikerült rúgni Balassagyarmaton.

Nos a fiúk megmutatták, hogy lehet ezt másképp is, hiszen:

Ózd – Jász Sport FC 0-3 (0-1)

A háromgólos győzelmet a következő játékosok harcolták ki Ózdon:
Papp – Vaszicsku, (Bánáti) Bárkányi, Lukácsi, Gulyás – Móczó, Székesi, Tatár, Szilágyi (Simon) – Csőke, (László) Hamar

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti JózsefRögtön a mérkőzés elején a berényi fiúk kezdeményeztek olyannyira, hogy Móczó Norbinak volt egy nagy helyzete, de nem rezdült meg az ózdi háló. A későbbiekben is jól fociztak a „Pesti fiúk”, főleg a mezőnyben. Viszont a vendéglátók rájuk ijesztettek, mintegy 30 perc elteltével. Történt ui. hogy egy hatalmas helyzetet alakítottak ki, de Papp Tamásnak helyén volt a szíve, helyesebben a keze és máris indulhatott a kontratámadás. Ez annyira jól sikerült, hogy Móczó révén megszületett a vezetés is, 0-1.

A 2. játékrész elején főleg a hazai gárda szorongatott, de a berényi alakulat védői jól állták a sarat. Később aztán támadásokra is futotta az erőből, aminek végén a 71. percben Hamar növelte az előnyt, 0-2. A befejezés előtt 8-10 perccel az ózdiak középső védője „kisárgult”. Ez a létszámhiány a végére, berényi gólt eredményezett, hiszen Hamar Ádám a 90. percben beállította a végeredményt, 0-3.
Pesti József edző szerint ezúttal jól játszott csapata. Mindenki tette a dolgát, de külön kiemelte Papp Tamást, aki szenzációsan védett, és többek között három meccslabdát fogott. Móczó Norbi sokat futott jól adogatott és a hálóba is talált. Hamar Ádám két gólja pedig, önmagáért beszél.

Két idegenbeli fellépés után, szombaton 16 órai kezdettel – a jászberényi futballpályán – az utolsó előtti helyezett Dunakeszi lesz Gulyás Laciék ellenfele.