9 gól a három harmadban...

A címről és a számszerű eredményről nem kell arra gondolni, hogy szerdán délután Jászberényben jéghoki meccs zajlott, (de jó is lenne) csupán a focisták gyakoroltak a közelgő őszi szezonra, ilyen formációban. Azt hogy 3 x 30 percet játszottak, szakmai dolgok indokolták, hiszen így mindhárom kapus elmondhatja, hogy védett egy „félidőt”, no meg a többi csere játékos is szóhoz jutott egy-egy harmadon át.

A jánoshidai alakulat (játékos és vezető egyaránt) kicsit szomorúan érkezett a stadionba, (volt rá okuk) hiszen a hét elején látott napvilágot, hogy az ígéretek ellenére sem indulhatnak az NB III-ban. Aki közelről figyeli a honi labdarúgás vezetését, már megszokhatta (sajnos) az MLSZ egyedi különleges intézkedéseit, amit most a hidai sportbarátaink is megtapasztalhattak. A részletekkel nem akarom untatni az olvasót, hiszen a megyei lapban Boros Úr (megyei elnök) részletesen beszámol a csodálatos MLSZ rangsorról, ami alapján lemaradtak Sziráki Károly focistái a nagy lehetőségről.

Visszatérve az edzőmeccsre, az elején Pesti József a következő 11 fiatalembert küldte pályára:
Papp – Vaszicsku, Krajcsek Tóth, Árpás – Móczó N. Bárkányi, Vidra, Gulyás, – Szilágyi, Hamar.
Pályára lépett még: Tövisháti és Nagy kapusok, továbbá: Móczó Máté, Gál Olivér, Papp, Kiss Tibi és Tarr Gergely.

Az első játékrész 1-1-re végződött, majd a középső „félidő” nagyszerű hazai játékot hozott, hiszen 4-1-re elhúztak a fiúk. Azt utolsó harmadban aztán kiengedtek a Jász FC focistái, amit kihasználtak a vendégek és a végén csak egy gól lett a különbség, azaz 5-4-re nyertek Pesti József fiai. Ezúttal az „ügyeletes gólvágó” Vaszicsku nem talált a hálóba, viszont Hamar 4 gólt jegyzett, Szilágyi pedig egyet.

A végeredmény: Jászberény – Jánoshida 5-4

A vendégeknél is ismerős berényi arcokat fedeztünk fel. Vígh Tibor (a nem rég elköszönt berényi edző) dirigálta a hidaiakat, akit Lukácsi Antal segített. A csatársor „tengelyében” pedig Német Gyula próbálta bevenni városa csapatának kapuját, egyelőre sikertelenül. Molnár Jani a középpályán kapott helyet, míg Szerencsi a hátsó alakzatot segítette.

Összességében jó kis edzőmeccs kerekedett szerda délután és nem mellesleg sok gól született. Ami még örvendetes, hogy elég sokan voltak kíváncsiak a meccsre, egymást kérdezgetve „tanulták” az új neveket, előttem például nagyon sok fiatal – köztük sok hölgy – foglalt helyet.

Ha a papírforma nem csal, akkor e két alakulat vasárnap délután visszavágót játszhat Jánoshidán. A hét végén folytatódik ugyanis az Euró - Novex Kupa, ahol a két csoportgyőztes várományos, azaz Jánoshida és Jászberény játssza majd – minden valószínűség szerint – a döntőt. Remélhetőleg ott is sokan lesznek és jó meccset produkálnak majd a fiúk.